container zwembad
Life

Zo bouw je zelf een zwembad van een zeecontainer

Als je van de zomer geen zin hebt om het zwembad te delen met harige en urinerende mensen, dan zijn er altijd nog innovatieve voorbeelden te vinden waarmee je uit de voeten kunt. Het enige wat je nodig hebt is een paar rechterhanden en een zeecontainer. Het kost even wat werk, maar dan heb je wel een high-class budget-zwembad in je achtertuin.

Je eigen zwembad bouwen

Als je de juiste motivatie hebt en je handen uit de mouwen wilt steken dan zit je met een paar dagen met een cocktail aan je eigen zwembad. Dat is de beloning voor het zwoegen wat eraan vooraf gaat, maar dan heb je wel wat. Wat geldelijke investering betreft moet je denken aan een paar duizend euro. Of je moet een vriend in de haven hebben die een oogje voor je dichtknijpt.

Een tweedehands zeecontainer kost zo’n €2000, daarbij tel je wat hardhout en een goede slijptol bij op. Het vervoeren van de container jeukt ook aan je portemonnee, maar dan heb je wel alles in huis om jouw eigen paradijsje te creëren. Op de foto’s kun je een beetje zien hoe het hele proces in zijn werk gaat. Het ziet er simpeler uit dan dat het is, maar met het verfrissende doel voor ogen moet het lukken.

zwembad heftruck

Een verfrissende duik in je eigen  container-zwembad

Als de container op de juiste maat is ingekort dan kan deze worden ingegraven. Daarna is het een kwestie van schuren, verven en een verdomd goede pomp erop aansluiten. Met een paar dagen werk geef jij die zondagmiddag mooi een poolparty, laat anderen het bier maar meenemen. Zorg er wel voor dat je het zwembad ten alle tijden af kunt dekken om te voorkomen dat er rotzooi in komt.

Dan nog een goed tip van het huis; Je kunt je investering er weer uit halen door het bad te verhuren aan mensen die niet zo slim zijn geweest als jij. Een andere manier is entreegeld vragen aan de buurtkinderen. Verkoop meteen wat ijs van de supermarkt met een winstmarge van 200% en je hebt je geld met een paar warme zomerdagen terug in de pocket. Dat wordt lekker zwemmen!

zwembad schuren

container aanbouw

container zwembad resultaat