Health

Zuigzoen in je nek: 5 manieren om die ‘hickey’ weg te krijgen

zuigzoen-verwijderen
(Foto: Freepik.com) Een ontmoeting vol passie kan gevolgen hebben, zoals een zuigzoen

Een samenzijn vol passie kan soms onverwachte gevolgen hebben, en een zuigzoen is daar een van. Hoewel sommige mensen het beschouwen als een trofee van een wild avontuur, kan het voor anderen een bron van ongemak of schaamte zijn. We hebben enkele tips en trucs voor je verzameld, om je te helpen dit ongewenste aandenken te verminderen of te verbergen.

5. Koud en/of warm kompres

Direct na het ontstaan van de zuigzoen, breng je een koud kompres aan op het getroffen gebied. Een kompres is eigenlijk een soort verband, maar je kunt ook een doek gebruiken. Het helpt om de bloedvaten te vernauwen en de bloedcirculatie te verminderen, waardoor de zwelling en roodheid verminderen.

Warm kompres: na 48 uur kun je overschakelen naar een warm kompres. Het aanbrengen van warmte op het gebied stimuleert de bloedcirculatie, wat het genezingsproces versnelt.

Zuigzoen weg mv 4. Tandpasta

Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op de zuigzoen en laat het enkele minuten intrekken. Veeg het vervolgens voorzichtig af met een warme, vochtige doek. De ingrediënten in tandpasta, zoals pepermunt en menthol, kunnen helpen de doorbloeding te verminderen en de genezing te bevorderen.

3. Concealer of foundation

Misschien moet je als man ook maar eens wat make up artikelen in huis halen. Met een product als concealer of foundation kun je een zuigzoen namelijk best goed camoufleren. Let er wel op dat het product qua kleur overeenkomt met je huidskleur.

2. Kledingkeuze

Dit is natuurlijk de meest laagdrempelige oplossing. Probeer de zuigzoen te verbergen door je kledingkeuze aan te passen. Draag een sjaal, coltrui of kraag om het gebied te bedekken totdat de zuigzoen vervaagt. Maar ga je een dagje naar het strand of naar een zwembad, dan heb je niet zoveel aan deze tip.

Zuigzoen weg stel

1. Arnica gel

Arnica gel staat bekend om zijn ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Breng een dun laagje Arnica gel aan op de plek en masseer het voorzichtig in. Herhaal dit meerdere keren per dag om de genezing te bevorderen.

Hoe lang duur het voordat een zuigzoen weg is?

Onthoud dat de genezingstijd van een zuigzoen kan variëren. Het is afhankelijk van de ernst van de zuigzoen en daarnaast: iedereen is weer anders, dat geldt ook voor je huid en je gevoeligheid voor zuigzoenen. Geef je huid de tijd te om te herstellen. Als de plek niet binnen een paar dagen vervaagt of als je pijn of andere ongewone symptomen ervaart, raadpleeg dan een arts.