Health

Hier moet je op letten bij het kiezen van een goede zorgverzekering

Hier moet je op letten bij het kiezen van een goede zorgverzekering vergelijken

De ene zorgpolis is de andere niet. Er zitten veel verschillen in het aanbod en de prijzen tussen verschillende zorgverzekeraars. Dit kan elk jaar worden veranderd, dus blijf je bij je huidige verzekeraar? Of stap je over naar een andere aanbieder. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, dus is het verstandig om er even goed naar te kijken. Wij hebben een aantal aandachtspunten opgezocht.

Zorgverzekering vergelijken

Het kan zijn dat de polisvoorwaarden van je huidige zorgverzekeraar aankomend jaar wordt aangepast. Dat zou betekenen dat je met dezelfde polis anders bent verzekerd. Je zorgverzekering vergelijken met andere verzekeringen is dus een verstandige keuze. Het kan ook zijn dat jouw zorgbehoefte gaat veranderen, dus is het logisch dat je een zorgverzekering hebt die past bij jouw behoeften.

Als je van mening bent dat jouw zorgpolis niet meer aansluit bij jouw behoeften dan kun je deze aanpassen, of je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kun je tot uiterlijk 31 december doen, jouw nieuwe zorgverzekeraar zegt dan over het algemeen het contract met je oude verzekeraar op. Je moet echter wel goed nadenken over de zorg die je nodig denkt te hebben, dan kun je daar je nieuwe polis op afsluiten.

zorgverzekering

Aanpassen of overstappen

Als je voor jezelf hebt bepaald welke zorg je nodig denkt te hebben dan is de volgende stap het bepalen van de hoogte van je eigen risico. In 2023 is dat een wettelijk verplicht bedrag van €385. Als je vrijwillig kiest voor een hogere eigen risico dan krijg je korting van je verzekeraar op de maandelijkse premie. Daarnaast is het ook verstandig om te checken of jouw zorgverzekeraar is aangesloten bij zorgverleners die jij het liefste hebt. Je krijgt soms ook korting als je een gezonde levensstijl hebt.

De meeste zorgverzekeraars bieden dus een overstapservice aan. Het is dus de vraag of je jouw zorgpolis wilt aanpassen of dat je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Er zijn veel verschillende aanbieders, dus neem rustig de tijd om uit te zoeken welke verzekeraar het beste bij jou past. Tot slot: het kan ook geen kwaad om uit te zoeken hoe het zit met de klantenservice met betrekking tot klachten en klantvriendelijkheid. Dus neem een gezonde snack, en ga er lekker voor zitten, succes!

zorgverzekering aanbieder