Tech

Zo krijg je heel eenvoudig zonnevlekken uit je e-bike display

zonnevlekken-e-bike-display-verwijderen
(Foto: Freepik)

E-bikes en zon: meestal gaan ze prima samen. Fietsen op een mooie zomerdag is tenslotte een van de beste manieren om van het mooie weer te genieten. Maar soms, bij langdurige blootstelling aan de felle zon, kunnen de displays van elektrische fietsen en speed pedelecs last krijgen van vlekken. Deze zonnevlekken maken je display onleesbaar, wat natuurlijk behoorlijk vervelend is. Gelukkig bestaat er een eenvoudige life hack om je scherm snel weer leesbaar te maken. Lees snel verder en ontdek hoe je hardnekkige zonnevlekken uit je fietsdisplay krijgt!

Hoe ontstaat het probleem?

Net zoals bij vele lifehacks is ook hier het geval dat je het niet op de meest gebruikelijke manier moet zoeken. Aparte goedjes en bijzondere samenstellingen lossen vaak grote problemen op, waarvan je nooit had gedacht dat het ooit nog goed zou komen.

Neem nu een e-bike display. Een goede kwaliteit display voor op je elektrische fiets kost al snel 100 euro. Toch zonde als je deze na een paar weken warm weer moet vervangen door de herkenbare zonnevlekken op het scherm. Aan deze zonnevlekken kun je niet heel veel doen. Ze ontstaan gewoon na een paar dagen fietsen in de open zon. Hetzelfde zal ontstaan wanneer je je telefoon met het scherm naar boven toe een paar dagen in de zon laat liggen. Maar gelukkig is er een oplossing voor.

zonnevlekken-e-bike-display-verwijderen

Hoe kun je weer zorgeloos op je e-bike stappen?

Allereerst moeten we bij lifehacks op duurdere artikelen vaak aangeven dat dit toepassen op eigen risico is. Het is veelvuldig getest en goed gegaan, maar je weet natuurlijk nooit op wat voor unieke en bijzondere gevallen je stuit. Maar hoe werkt het nu precies? Het is eigenlijk heel simpel. Als je display last heeft van zonnevlekken, volg dan de volgende stappen:

  1. Wikkel je display in een droge, schone handdoek. Zorg ervoor dat het scherm goed bedekt is.
  2. Leg het bundeltje een kwartier tot een half uur in de koelkast. Door de koude temperatuur in de koelkast koelt het display snel af, en dat helpt om de vlekken te verwijderen.
  3. Verwijder het uit de koelkast en test het display. De kans is groot dat je fietsdisplay weer volledig leesbaar is. Zo niet, herhaal dan de stappen nog een keer.

Het is een eenvoudige en snelle oplossing voor een vervelend probleem en je waant jezelf ook nog eens een echte fietsenmaker. Dus de volgende keer dat je display van je e-bike of speed pedelec last heeft van zonnevlekken, weet je precies wat je moet doen. Probeer het eens uit en geniet weer van een helder en leesbaar display. De ANWB heeft zelfs de 10 mooiste fietsroutes in Nederland voor je op een rijtje gezet, dus de weg op en genieten!