best geteste zonnebrandcrèmes alle huidtypes
Health

Als beste getest: 7x zonnebrandcrèmes voor alle huidtypes

Als we ergens geen zin in hebben is verbranden na een paar uur genieten van de zon. De zomer zorgt ervoor dat we allemaal massaal naar buiten willen. Toch denken we eerder aan onze drankkeuze voor die dag dan aan zonnebrandcrème. Vergeet je zonnebrandcrème niet, als je er niet uitkomt: dit zijn de best geteste top 7 zonnebrandcrème voor alle huidtypes! 

1. Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid SPF 50

Deze specifieke zonnebrand is speciaal voor je gezicht. En is ook nog eens water resistent en per-fect voor de gevoelige huid. Biodermal is in 2020 uitgeroepen door de Consumentenbond tot de beste zonnebrandcrème voor volwassen én kinderen.

De Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid SPF 50 is parfumvrij, hydrateert en beschermt de huid tegen zonnestraling door de geavanceerde combinatie van UWA-/UVB-filters. Vaak genoeg vergeten we ons gezicht (of we vergeten dat er zonnecrème bestaat speciaal voor het gezicht). Gooi je tube Biodermal in je tas en heb nooit meer last van een rode snoet.

Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid SPF 50

KOOP AANBIEDING VOOR 12

2. Cien Sun van de Lidl

Dit moet je Cien! De Duitse Consumentenbond bewijst dat de Lidl de beste zonnebrand heeft. Cien zonnebrand komt eigenlijk altijd goed uit de test. Je hebt de zonnebrand voor kinderen in spray vorm (in factor 30 en 50) maar ook de Cien zonnebrand spray factor 30 voor volwassenen.

Ook bestaat de Cien zonnebrand lotion (factor 30 en 50), de Cien zonnelotion 50+ sensitive, een matterende scrub en een transparante zonnecrème. Lidl heeft dus genoeg te bieden. Tegenwoordig bestaat er ook een vegan optie voor de liefhebber!

Cien Sun van de Lidl

BEKIJK HET ASSORTIMENT

3. Zenova Zonnespray van de Action

Duur hoeft niet altijd goed te zijn en goedkoop niet altijd slecht. Dat bewijst Action keer op keer. Terwijl Lidl een uitgebreid assortiment heeft, houdt de Action het simpel. Zo kan je kiezen tussen de sun roll-on Kids of de Zenova zonnespray.

De SPF 30 Zenoa zonnespray is waterproof, dermatologisch getest en heeft ook nog eens vitamine E! Een spray is altijd makkelijk om te gebruiken, even sprayen en hoppa, de zee in. Voor een klein prijsje bescherm jij jezelf tegen de zon.

Zenova Zonnespray van de Action

KOOP NU VOOR 3,59

4. Biodermal Zonnebrand Hydraplus Zonnespray SPF 50

Oké, je hebt nu eentje voor je gezicht maar wilt er natuurlijk ook eentje voor je lichaam. Dan presenteren wij nu de: Biodermal Zonnebrand Hydraplus Zonnespray SPF 50. Met canola olie, glycerine en Vitamine E! Ook deze is waterproof! Voordelen: Niet vet, niet plakkerig en geschikt voor de gevoelige huid. Ook deze is nu in de aanbieding. En is in Mei 2022 nog als beste uit de test gekomen door de Consumentenbond.

Biodermal Zonnebrand Hydraplus Zonnespray SPF 50

KOOP NU VOOR 14,37

5. NIVEA SUN & Hydrate Zonnebrand Spray SPF30

Weer zo’n heerlijke zonnebrand spray, de NIVEA SUN & Hydrate Zonnebrand Spray SPF30. Deze beschermt en hydrateert maar is ook water resistant. En ook iets goedkoper dan Biodermal, zo betaal je 8,40. Voordelen: Langdurige én intensieve hydratatie, beschermt tegen uitdroging en is zeer effectief! Goed om te weten: Deze zonnebrand spray is in 2018 goedgekeurd om koralen te beschermen. Zo kan je dus gerust een duik nemen in de zee.

NIVEA SUN & Hydrate Zonnebrand Spray SPF30

KOOP NU VOOR 8,40

6. Garnier Ambre Solaire Clear Protect Refresh Zonnebrand

De Garnier Ambre Solaire Clear Protect Refresh Zonnebrand is een topper. Waarom? Het is makkelijk aan te brengen, transparant 100% niet vettig. Je kan SPF20 of SPF30 kopen. Deze zonnebrandcrème is verrijkt met Aloë Vera en zorgt voor een heerlijk fris gevoel. Is iedereen al ingesmeerd en jij nog niet? No worries, deze droogt in maar liefst 5 seconde. Een echte aanrader voor eenieder die dol is op Aloë Vera.

Garnier Ambre Solaire Clear Protect Refresh Zonnebrand

KOOP NU VOOR 10,50

7. Naïf natuurlijke zonnebrandcrème SPF30

Een natuurlijke zonnebrand zonder parabenen met natuurlijke zonnefilters. Smeert fijn, ruikt heerlijk en laat gelukkig geen witte waas achter. De Naïf natuurlijke zonnebrandcrème SPF30 is vegan, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

De tube is van rietsuiker (duurzaam dus) en de crème beschermt tegen UVA en UVB-straling met SPF30. Helaas betaal je wel iets meer dan de vorige opties, maar je maakt wel een groene keuze. En dat is ook belangrijk!

Naïf natuurlijke zonnebrandcrème SPF30

KOOP NU VOOR 21,95