Food & Drinks

Deze 3 zomercocktails met whiskey en bourbon geven extra smaak aan het seizoen

zomercocktails
(Foto: Instagram @worldsbestbars)

Als de zomer is aangebroken willen we lekkere frisse cocktails drinken terwijl we in onze korte broek in de tuin zitten. Zomercocktails worden steeds populairder. In de Griekse hoofdstad Athene hebben creatieve barmannen indruk gemaakt met hun cocktails, want ze maken heerlijke toverdrankjes van de beste whiskey’s en bourbons. We hebben drie smaakvolle cocktail recepten geselecteerd die je zonder moeite thuis kunt maken.

The World’s 50 best Bars voor zomercocktails

De credits voor de onderstaande recepten gaan naar drie specifieke barmannen, want zij hebben deze heerlijke zomerse cocktails bedacht. Deze heren werken in drie bars die zijn te vinden in de lijst van The World 50 Best Bars, een prestigieuze lijst waar niet iedere kroeg zomaar aan wordt toegevoegd. Deze high-class bartenders maken gebruik van de beste whiskey’s, zoals Jack Daniel’s Bonded, een heerlijke whiskey die de kenmerkende tonen van suiker, fruit en eiken in de smaak heeft.

Deze heren maken ook gebruik van Woodford Reserve Bourbon. De rijke en volle smaak van deze klasse-A bourbon heeft maar liefst 200 waarneembare smaaktonen, en leent zich dus uitstekend voor het maken van prachtige cocktails. De drie onderstaande recepten bevatten de bovenstaande spirits, en zijn makkelijk zelf te maken. Ze zijn heerlijk fris, en dus perfect om te nuttigen op een zomerse dag.

Martin Eisma Gold Rush Fizz
Martin Eisma – Gold Rush Fizz

1. See them coming

Cocktail ‘See them coming’ is bedacht door barman Osvalds Rinkis die werkzaam is bij The Tailor. Dit drankje heeft weinig ingrediënten, maar veroorzaakt een ongekende smaakexplosie.

Ingrediënten:
25ml Jack Daniel’s Bonded
25ml Strega of een andere zoete kruidenlikeur
25ml Aperol
35ml limoensap
Een paar druppels zout water
Limoenschil

Bereiding:
Vul een klein coupeglas met wat ijs zodat het glas lekker koel wordt. Vervolgens meng je alle ingrediënten samen met ijsblokjes in een shaker en schud daarna alles goed door elkaar. Daarna schenk je de cocktail door een zeefje in het glas en garneer je de cocktail met de limoenschil.

see them coming
See them coming

2. Summer Fashion

De credits voor ‘Summer Fashion’ gaan in zijn geheel naar Nick Vrielink. Deze barman heeft met deze kruidige en smaakvolle cocktail Fritz bar in Athene op de kaart gezet. Dit drankje is de zomer op je tong.

Ingrediënten:
50ml Woodford Reserve Bourbon
10ml Crème de Pêche geïnfuseerd met basilicum
10 ml Monin Honingsiroop
2 scheutjes Angostura sinaasappelbitters
Een basilicumblaadje

Bereiding:
Tip: Doe 24 uur van tevoren 8 blaadjes basilicum in 200 Crème de Pêche. Vul een laag klas met ijsblokjes of crushed ijs. Vervolgens doe je daar alle genoemde ingrediënten in. De garnering doe je met een blaadje basilicum.

summer fashion
Summer Fashion

3. Gold Rush Fizz

Deze zomerse en volle cocktail is verzonnen door Martin Eisma, die werkzaam is bij de bar Sins of Sal. De ‘Gold Rush Fizz’ drinkt volgens de creatieve barman weg als een vloeibare zonsondergang.

Ingrediënten:
40 ml Woodford Reserve Bourbon
20ml citroensap
15ml ‘juicebomb-siroop’
2 scheutjes Angostura bitters
60 ml droge appelcider
Bijenpollen

(voor de juicebomb-siroop)
100ml kokoswater
250ml bloemenhoning
10ml oranjebloesemwater
2,5 gram zeezout

Dit verwarm je in een steelpannetje op een laag vuur tot het een mooie siroop is. Daarna laat je het afkoelen.

gold rush fizz
Gold Rush Fizz

Bereiding:
Vul een hoog glas met ijsblokjes. Daarna doe je ook ijsblokjes in een shaker. Vervolgens doe je alle ingrediënten in de shaker, behalve de appelcider. Even schudden, daarna gooi je het geheel door een zeefje in het glas. De garnering doe je met de bijenpollen. Dit drankje past prima tussen heerlijke de zomercocktails.