Interieur

Zo zet je een stijlvolle én functionele badkamer neer

badkamer stijlvol functioneel

Een badkamer die eruit ziet als een foto uit een woonmagazine mag dan wel een lust voor het oog zijn, maar overbodige en onhandige zaken heb je maar weinig aan. Aan de andere kant mag de badkamer ook wel hint van luxe gevoel hebben. Met deze tips richt je de badkamer stijlvol, strak en functioneel in.

De kleur

Een neutrale basiskleur lijkt een makkelijke keuze, maar op glanzend wit of juist mat, effen zwart zie je elk deeltje stof of zeep zitten. Beige- en grijstinten zijn wat dat betreft het makkelijkst, vooral als er een structuur of reliëf in het materiaal zit. Betonlook tegels zijn daar een mooi voorbeeld van. Je wilt de badkamer uiteindelijk wel enigszins schoon houden, maar overdrijven hoeft ook weer niet.

badkamer stijlvol functioneel

Badkamerkastjes

Gesloten badkamerkastjes zorgen voor een strakke uitstraling in de badkamer. Een flinke, hoge kast is waarschijnlijk niet nodig, maar kies wel voor een formaat waar al je benodigdheden prima in passen. Je eindigt dan niet alsnog met losse handdoeken, bakjes en flessen douchegel door de badkamer heen.

Een douchecabine

Functie, vorm en schoonheid komen samen in een strakke douchecabine. Dit onderdeel geeft een boost aan de strakke look van je badkamer én voorkomt een waterballet. Zodat je niet met je verse sokken in een plas water gaat staan, bijvoorbeeld.

Met een douchecabine ben je ook niet afhankelijk van een specifieke plek in de badkamer: ze worden gemonteerd waar je maar wilt. Een douchecabine van 80×80 is een fijne maat om de badkamer lekker ruim te houden. Als je de cabine vervolgens een voorbehandeling met een speciaal laagje geeft, heb ten slotte ook maar minimaal schoonmaakwerk.

badkamer stijlvol functioneel

Waterdichte speakers

Een lekker muziekje tijdens het douchen? Waterdichte speakers zijn je beste vriend. Om deze rakker te bedienen hoef je niet eerst je handen af te drogen of uit te kijken met spetterend water.

Als je graag naar je favoriete radiozenders luistert, is de doucheradio een chill alternatief. Er zijn modellen die met Bluetooth zijn uitgerust, waardoor je ook voor de afwisseling eens je eigen playlists kunt draaien.

Handdoekradiator

Vooral in de koudere seizoenen wil de badkamer nog wel eens de koudste plek van het huis zijn. Een natte handdoek na het afdrogen wil je makkelijk ergens op kunnen hangen. Met een handdoekradiator sla je dus twee vliegen in één klap. Nog een bijkomend voordeel voor de koudbloedigen onder ons: je kan een handdoek ook een beetje voorverwarmen op de handdoekradiator.

LED spiegel

Tijdens het scheren of trimmen is het wel zo fijn om goed zicht te hebben op wat je nou eigenlijk aan het doen bent. LED spiegels hebben ingebouwde verlichting, waardoor je dus niet van te voren goede belichting in de richting van de spiegel uit hoeft te vogelen.

Een LED spiegel kost wat meer dan een gewone spiegel, maar daar krijg je een hoop gemak voor terug. Er zijn ook smart LED spiegels met een ingebouwde digitale klok, weersvoorspelling en datumweergave. Zelfs ingebouwde speakers zijn een optie! Wat kan een man zich nog meer voor in de badkamer wensen?