tuinfeest tips
Life

Zo vier jij straks weer het chillste tuinfeest met al je maten

Voor nu zitten we helaas nog even aan de corona maatregelen vast, maar wanneer dat allemaal achter de rug is dienen zich meteen grootse redenen voor feest aan. Het is waarschijnlijk alweer even terug dat je met al je vrienden bij elkaar bent geweest. Daarom blazen we in dit artikel al het stof van de tuintafel en geven we je knallende tips voor een geweldig tuinfeest.

De tuin inrichten

De huidige staat van je tuin voldoet waarschijnlijk niet om alle gasten op hun gemak kwijt te kunnen, dus dat gaan we eerst regelen. Bekijk uiteraard eerst hoeveel en wat voor meubilair je nodig hebt. Voor een budgetvriendelijk feest kan je ook aan je maten vragen om wat stoelen te lenen, ze hebben vast nog wel wat liggen.

Je kan bijvoorbeeld stoelen, tafels en statafels huren. Was je eigenlijk al van plan het tuinmeubilair uit te breiden? Dan is de timing juist en kun je bijvoorbeeld een tuinbank van aluminium bestellen. Ze zijn stijlvol, kunnen goed tegen weersomstandigheden en zitten best wel chill.

Een leuk extra idee is om een tijdelijke bar in te richten! Met een paar hoge tafels, een barman (of vrouw) voor de avond en de benodigde drankvoorraad is dat klusje al snel geklaard.

tuinfeest tips

Inspelen op het weer

Als er iets veranderlijk is in ons mooie land is het wel het weer. Nu zijn de voorspellingen een dag van te voren wel redelijk betrouwbaar, dus kun je daar last minute nog op inspelen. Als de kans op regen ruim is zet je een of twee partytenten neer en als het droogt maar fris wordt is een vuurkorf een goed idee.

Een vuurkorf of tuinhaard is sowieso een leuk idee om met z’n allen omheen te zitten, elkaar van alle verhalen bij te praten, op te warmen en misschien een marshmallow in te steken.

Hapjes en drankjes

Niet alleen liefde gaat door de maag, plezier wil dat ook nog wel eens doen. Welke man houdt er nou niet van een lekker hapje? Bittergarnituur is een makkelijke optie die altijd wel in de smaak valt, en hetzelfde geldt voor stokbrood met smeersels.

Je kan natuurlijk ook de keukenheld uithangen met een uitgebreide selectie aan culinaire hapjes, maar daar moet je maar net zin in hebben. Misschien vinden je vrienden het wel een tof idee als iedereen wat maakt en meeneemt of vind je het lekker makkelijk om catering te bestellen. Er zijn genoeg opties.

Vergeet ten slotte niet om drinken en drank te halen en eventueel een extra koeler te regelen. Een lauwwarm biertje is niet je favoriet en je gasten zullen je dankbaar zijn.

tuinfeest tips

De entertainment

Geen feest zonder muziek! Check van te voren even of je jouw geluidsinstallatie veilig naar de tuin kan verplaatsen of regel een set (draadloze) speakers. Nog meer ideeën zijn een beerpong tafel, een karaoke set of een tof spel.

Een checklist

Toch iets vergeten kan de beste overkomen. Een checklist is daarom geen slecht idee. Vergeet niet om dingen als wegwerpbekers, borden, bestek, verlengsnoeren en verlichting aan het lijstje toe te voegen.

Vergeet de buren niet

Van een tuinfeest komt nogal wat geluid af, en om klachten en irritaties te voorkomen is het wel zo slim om je buren even van te voren in te lichten. Je kan ze natuurlijk ook gewoon uitnodigen om mee te feesten, we hebben immers wat te vieren!