Health

Zo vaak moet je per week sporten om resultaat te boeken

zo-vaak-sporten-resultaat
Foto: Freepik

We willen allemaal die sixpack en dat strakke lichaam. We werken ons in het zweet, proberen op onze voeding te letten, maar wanneer ga je nou dat resultaat zien in de spiegel? Voor veel mensen is dagelijks naar de sportschool gaan geen reële optie. Wij zochten uit hoe vaak je nou precies in de gym moet staan voor het gewenste resultaat. Spoiler: minder vaak dan je wellicht zou verwachten.

3 keer per week sporten voor resultaten

Drie keer in de week sporten? Ja, je leest het goed. Om lekker en strak in je vel te zitten moet je volgens dit Australische onderzoek drie keer per week sporten om resultaat te zien. Als je namelijk twee keer per week sport, verandert jouw spiermassa niet tot nauwelijks. Ook zijn drie kortere sessies beter dan een of twee langere trainingen. Dat scheelt je dus ook nog eens tijd!

Om drie keer per week te trainen moet je natuurlijk tijd vrij maken en motivatie opbouwen. Een slimme manier hiervoor is een goed sportschema op vaste dagen. Binnen no time zit je in een lekkere routine die je vol weet te houden. Het zal uiteindelijk zelfs een verslaving kunnen worden, weten wij uit eigen ervaring. En hoe zit het dan met zeven dagen per week trainen? Dat is ook niet de beste oplossing. Je hebt namelijk rust nodig voor jouw spierveranderingen.

zo-vaak-sporten-resultaat-gym

Hoe sport je met weinig tijd?

Mocht jij een druk baasje zijn dan hebben we nog wat tips voor je. Naast werken, socializen, je relatie en eventuele kinderen blijft er natuurlijk weinig tijd over. Nu je weet dat kortere sessies ook prima zijn is er altijd wel een gaatje in jouw agenda te vinden. Probeer op vaste tijden en vaste dagen de gym op te zoeken. Dit gaat het zeker makkelijker maken. Na het werken moe? Sta dan iets eerder op en ga voor jouw werk de gym in.

Ook thuis trainen kan een goede optie zijn, merkte we tijdens de afgelopen pandemie. Pak een matje, pak er wat dumbells bij en zet een motiverende Youtube-video op. Er zijn meer dan genoeg makkelijk en snelle thuis-workouts te vinden die goed werken. Lees hier meer over thuis trainen. Nu heb je officieel geen excuus meer om te trainen en jouw droomlichaam te kweken.