Life

Zo snel mogelijk van een kater af komen doe je zo

Hoe kom je zo snel mogelijk van een kater af tips

Een kater is meestal een teken dat je een goede avond hebt gehad, maar leuk is anders. Om zo snel mogelijk van je kater bij te komen kun je de volgende dingen doen.

De juiste voeding om van je kater af te komen

Om je kater te bestrijden kan je eten en drinken als eerste hulpmiddel inzetten. De eerste tip die daarbij hoort is en blijft water drinken. Je lichaam heeft gewoon vocht nodig.

Van een kater kan je je flink ziek voelen. Gember bevat stoffen die misselijkheid bestrijden. Dit symptoom ga je dus te lijf met wat gember, wat ook in de vorm van gemberthee kan zijn. Ook bananen helpen om je maag tot rust te laten komen.

Bij verse vruchtensappen en smoothies denk je misschien aan een vitamine boost. Ze bevatten wel vitaminen, maar die worden niet opeens sneller verwerkt en hebben geen aantoonbare extra korte termijn voordelen. Aan de andere kant kunnen vitamines nooit kwaad en is fructose binnen krijgen een goede manier om te bloedsuiker spiegel op peil te krijgen. Een sapje is een prima idee, maar verwacht geen wonderen.

Hoe kom je zo snel mogelijk van een kater af

Als de misselijkheid meevalt en een hapje eten wel te doen is, is het verstandig om proteïnen binnen te krijgen. Eet daarbij niet te vet. Een gekookt eitje met een broodje of fruit is een prima voorbeeld.

Wel of niet sporten?

Of je beter wel of niet kan gaan sporten met je kater hangt deels af van de ernst van de situatie. Je lichaam heeft een goede balans tussen endorfines en herstelmogelijkheid nodig. Als je je al nauwelijks kan bewegen is het waarschijnlijk beter om een glas water uit de kraan te tappen en weer te gaan rusten.

Heb je de mogelijkheid om in beweging te komen, is het verstandig om daar gebruik van te maken. Zonder jezelf over te belasten. Een milde vorm van beweging zoals wandelen of fietsen is het meest aan te raden. Je lichaam maakt dan endorfines aan en je stofwisseling kan beter op gang komen.

Hoe kom je zo snel mogelijk van een kater af

Extra hulpmiddeltjes tegen een kater

Aspirine, ibuprofen en paracetamol zijn de meest voor de hand liggende pijnstillers om van je hoofdpijn af te komen. Paracetamol heeft daarbij ook nog eens als extra effect dat de werkzame stoffen het krimpen van je hersens helpen verminderen.

Als je een van de bovengenoemde middeltjes of een ander supplement neemt, houd je dan aan de voorgeschreven maximale hoeveelheden. Je lever heeft al genoeg te verduren en het herstellen van een kater gaat je beter af wanneer die in alle rust z’n werk kan doen.