Tech

Zo scoor je de allervetste drone met gave functies

Zo scoor je de allervetste drone met gave functies

Een drone vliegen is niet langer iets dat voor enkelen is weggelegd. Dit zoemende staaltje technologie kom je steeds vaker tegen. Ook een drone piloot worden? Je leest hier hoe je de ideale drone scoort.

De quadcopter

Een klassieker onder de drones is de quadcopter: dit type komt het meest voor. Aangedreven door 4 propellers is het een stabiele drone die niet al te moeilijk is om te besturen. Hij is wendbaar en zal niet snel een lastige move maken. Er bestaan andere soorten drones, maar eigenlijk is het gewoon het handigst om voor een quadcopter te gaan.

Zo scoor je de allervetste drone met gave functies

Het formaat van de drone

Drones komen in een paar verschillende maten die best uiteenlopen. Er bestaan mini drones tot flinke, zoemende bakbeesten. Over het algemeen geldt dat een grotere drone een stuk geavanceerder is en meer kost. De prijsverschillen kunnen enorm zijn!

Wil je met een mega drone beginnen, dan kan dat natuurlijk, maar je doet er waarschijnlijk goed aan om als beginner met een kleinere drone te beginnen. Mocht er alsnog iets misgaan tijdens het vliegen, blijft de schade wat meer beperkt. Kleine drones kan je ook met (HD) filmfunctie vinden, dus je hoeft niks te missen met een kleinere drone.

Zo scoor je de allervetste drone met gave functies

Filmen met een drone

Met een drone kun je op hoogte waanzinnige landschapsbeelden maken. Drones met camera kunnen zowel foto’s maken als filmen. Dat doe je met het besturingssysteem, wanneer de drone op de gewenste hoogte is. In Nederland is de maximum vlieghoogte voor een drone 120 meter. Meer dan genoeg voor fantastische beelden.

Wat de kwaliteit van de camera betreft levert een HD variant scherpere beelden op, maar de stabiliteit van de camera heeft ook z’n invloed. Een drone camera met een beeld stabiliserende functie levert het mooiste resultaat.

Meer om je drone te besturen

Om je drone de lucht in te krijgen, koppel je die meestal via bluetooth of WiFi aan een ander apparaat. Soms komt daar ook een app bij aan te pas, waarbij je ook meteen het uitzicht van je drone op je scherm hebt! Niet alle drones worden op deze manier bestuurd; bepaalde modellen worden met een controller geleverd.

Sommige drones zijn ook uitgerust met GPS. Dat biedt wat handige extra voordelen zoals een automatische terugkeerfunctie wanneer de accu leeg dreigt te raken. En je weet dan altijd exact waar je drone is. Nog een laatste tip: zorg dat de drone altijd binnen de maximale communicatieafstand blijft. Zo blijft je drone ook het langst in de lucht.