Zo maak je een praktische en stijlvolle motor outfit compleet
Wheels

Zo maak je een praktische en stijlvolle motor outfit compleet

Voordat je op je brullende motor richting de horizon rijdt, wil je een goede motor outfit compleet hebben. Comfort, stijlvol en veiligheid zijn daarbij key. Hier lees je hoe je de ideale motor uitrusting samenstelt.

Een casual motor outfit of juist weerbestendig

Motorbroeken en jassen komen in eindeloos veel soorten, stijlen en variaties. Veiligheid staat voorop, maar je hebt daarbij ruim de keuze uit toepassingen en stijl.

Het is daarbij belangrijk om te kiezen voor speciale motorkleding. Een gewone jeans en een motorjeans mogen er van buiten wel vergelijkbaar uitzien, maar een gewone jeans biedt nauwelijks bescherming. Een motorjeans daarentegen is van binnen uitgerust met knie protectoren en zijn uitbreidbaar met heup protectoren.

Ook met regenkleding zijn er duidelijke verschillen. Zo is motor regenkleding qua pasvorm ontworpen op je rijpositie, flapperen de kledingstukken niet en kunnen ze andere functionaliteiten zoals lichtreflectie hebben.

Zo maak je een praktische en stijlvolle motor outfit compleet

De perfecte motorhelm

Zowel qua stijl als qua veiligheid is je motorhelm het pronkstuk van je rij outfit. Zaken als de uiterlijke stijl en of de helm open of dicht is zijn een kwestie van smaak. Om op het gebied van veiligheid de perfecte motorhelm aan te schaffen zijn er een aantal punten om op te letten.

De maat van je helm is zo’n belangrijk punt. Een helm die niet goed zit kan gevaarlijk worden tijdens het rijden. Ga je een motorhelm online bestellen? Meet jouw maat dan van te voren even op. Mocht je een motorhelm uit een hoog segment kopen, kan het ook goed zijn dat de helm een personal fit heeft. Dan wordt er goed voor je gezorgd en zal de helm naadloos bij je passen.

Let er ook op dat je de kinband van je helm ook met handschoenen aan makkelijk kan bedienen. Ten slotte is het belangrijk dat je motorhelm een goed ventilatiesysteem heeft.

Sterke grip, maar dan in stijl

Motorkleding staat of valt met pasvorm. Een basic vereiste van motorhandschoenen en laarzen is dat ze een stevige grip bieden. Ook voor deze items is er van casual tot strak leer in elke stijl wel iets te vinden. Zo kun je zelfs motor sneakers vinden en nette laarsjes voor op de motor vinden.

Zorg er in ieder geval voor dat je (hand)schoenen niet te groot en niet te klein zijn. Een leren voering biedt meer warmte en bescherming en met name in de winter kan het fijn zijn om een dunne, krachtige isolerende laag in je items te hebben. Je moet namelijk wel genoeg grip op je stuur hebben.