Zo maak je een keiharde indruk in het allerbeste pak
Style

Zo maak je de perfecte indruk in het allerbeste pak

Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat wil je dan ook meteen sterk aanpakken. Wat voor formeel event je ook hebt: geen enkele look kan tippen aan een stijlvolle man in een goed pak. Hoe je dat tot in de puntjes goed uitvoert lees je hier.

Krijg vat op de dresscode

Het perfecte 3-delig kostuum kiezen begint met inzicht. Die wil je namelijk afstemmen op de gelegenheid. Naar een hot date of cocktail feest kun je bijvoorbeeld een meer speelse stijl dragen dan naar een sollicitatiegesprek of business meeting. Kijk dus goed naar je doel.

Soms is het wat makkelijker: een bedrijf heeft vaak een huisstijl of dresscode, en bij een bruiloft staan de gewenste stijl en/of kleuren vaak al van te voren vastgelegd. In die situaties is de eerste stap naar je kostuum al gezet. Door naar de volgende.

Mocht je twijfelen over de dresscode en wat wel of niet gepast is, loont het om dat even te onderzoeken. Websites en social media zijn daar een handige tool bij. Vragen kan natuurlijk ook. Pluspuntje voor interesse tonen.

Zo maak je een keiharde indruk in het allerbeste pak

Een goed kostuum met persoonlijkheid

De hardste indruk maak je door het beste van jezelf te laten zien. Een bruut pak mag dan ook best een flinke scheut persoonlijkheid bevatten. Die showcase je door 3-delig kostuum te kiezen in de stijl die bij je past.

Je kan gaan voor klassieke, rokerige grijs- en zwarttinten tot stoer bordeaux of een sprekende tint blauw. Met daarbij de keuze uit verschillende patronen, texturen en afwerkingen maak je het plaatje van je kostuum compleet.

Voor een echte persoonlijke twist kan je altijd afkijken bij de Italianen en hun Sprezzatura kledingstijl. Hierbij creëer je met subtiele toevoegingen moeiteloos een nonchalante en stijlvolle uitstraling.

Maak er een strak geheel van

Details zetten de puntjes op de spreekwoordelijke i van jouw stijl. Zorg er natuurlijk voor dat je nette, gepoetste schoenen draagt en je baard geschoren of in vorm getrimd is.

Om het kostuum helemaal eigen te maken kun je items zoals manchetknopen, een das, pochet, etc. in stijl toe te voegen. De beste kostuum accessoires brengen vorm en functie samen. Voor een onvergetelijke impressie.