Geld & Carrière

Pokémon kaart verkocht voor recordbedrag van bijna € 800.000

pokémon kaart

Een verzamelaar van Pokémon-kaarten heeft afgelopen week $ 900.000 dollar betaald voor een extreem zeldzame kaart op een veiling. Met dit bedrag wordt het oude record van $ 375.000 compleet verpulverd. Maar wat maakt deze kaart zo bijzonder? Dit is wat we te weten zijn gekomen.

Deze Pokémon kaart is extreem zeldzaam

Wat deze kaart zo bijzonder maakt is het feit dat er slechts 23 exemplaren van zijn geregistreerd in de hiervoor bedoelde database. De waarde van de Pokémon kaart werd nog extra vergroot door het feit dat het in vrijwel perfecte staat was. Maar dat is niet het enige wat deze kaart extra bijzonder maakt.

Normaal gesproken worden kaarten namelijk uitgebracht als onderdeel van een set. Deze kaart in het bijzonder werd alleen toegekend aan winnaars van de zogenaamde Pokémon Card Game Illustration Artist Contest in 1997. Dit is het enige moment geweest in de geschiedenis waarop deze kaart is uitgekomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goldin (@goldinco)

Extra’s aan de Pokémon kaart

Pokémon kaarten zoals wij die kennen hebben origineel een ’trainer’ header op de bovenkant. In plaats daarvan staat het woord ‘illustrator’ op deze plek. Volgens de veilinglijst is het de enige Pokémon-kaart met het ‘pen’-logo in de rechtsonder in de hoek.

De tekst op de voorkant van de kaart is zoals je kan zien in het Japans, maar wanneer deze in het Engels wordt vertaald, zegt het: “We certificeren dat uw illustratie een uitstekende inzending is in de Pokémon Card Game Illustrator Contest. Daarom stellen we dat u een officieel geautoriseerde Pokémon Card Illustrator bent.”

Populariteit Pokémon kaarten

De afgelopen jaren heeft de populariteit van de iconische kaarten een gigantische opmars gemaakt. Het gevolg hiervan is dat zeldzame kaarten omhooggeschoten zijn in de prijs. Misschien nog wel de meest opmerkelijke verzamelaar van deze kaarten is YouTuber Logan Paul, die persoonlijk heeft bijgedragen aan de hype.

Hij kocht niet lang geleden de ’11 First Edition Base Set Pokémon’-dozen voor $ 3,5 miljoen, die achteraf toch niet echt bleken te zijn. Toen Logan Paul het tegen Floyd Mayweather opnam, verscheen hij met een met diamanten ingelegde ketting met daarin een Charizard-kaart. Hij beweerde dat de kaart $ 1 miljoen waard zou zijn.