Geld & Carrière

Dit verrassende bedrag verdient een YouTuber per view

youtuber-bedrag-per-view
YouTuber Enzo Knol maakt een van zijn vlogs Foto: Instagram @enzoknol

Social media is ogenschijnlijk dé manier om rijk en beroemd te worden. Sterren zoals Gio Latooy en Jade Anna verdienen een flink fortuin met hun bezigheden op YouTube. De vloggers rijden in exclusieve auto’s en wonen in miljoenenvilla’s. Influencers die miljoenen volgers hebben verdienen naar verluidt miljoenen euro’s, maar is dat ook echt zo? Wij hebben uitgezocht hoeveel een vlogger verdient met views op YouTube.

Aantal YouTube abonnees en partnerprogramma

Als je geld met YouTube wil verdienen, dan zul je eerst toegelaten moeten worden tot het YouTube-partnerprogramma. Hiervoor heb je een smetteloze reputatie op het platform nodig en minimaal 1000 volgers. Daarnaast is het een vereiste dat de video’s op jouw account in de afgelopen 12 maanden bij elkaar opgeteld minimaal 4000 uur zijn bekeken. Als bovenstaande het geval is dan kun je jezelf aanmelden voor het partnerprogramma.

Het is uiteraard van belang dat je regelmatig, het liefst dagelijks, video’s post. Hoe vaker je bent te zien hoe beter. Zorg voor originele inhoud, want er zijn talloze vloggers die hetzelfde doel nastreven. De meeste vloggers, zoals Dylan Haegens hebben een vaste tijd waarop ze hun vlogs online zetten. Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer views je krijgt, en daar verdien je dus meer geld mee. Alles draait bij YouTube om het aantal views als je geld wil verdienen op het platform.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gio Latooy (@gio)

Zoveel geld verdien je per view op YouTube

Laten we realistisch zijn: er zijn mensen die heel veel geld verdienen met YouTube, maar de meeste vloggers verdienen niet veel met hun views. Uitzonderingen zoals Kwebbelkop kunnen tot wel 20.000 euro per video verdienen, maar daar zijn bizar veel abonnees voor nodig. Je krijgt deze abonnees niet zomaar, de meeste vloggers van dit kaliber zijn al jaren bezig met het maken en plaatsen van YouTube-video’s.

YouTube betaalt ongeveer 0,001 tot 0,01 cent per weergave. Als je 1000 views hebt kun je mogelijk dus wel een tientje verdienen. Dat is niet zo veel, maar als je genoeg abonnees hebt (en vast weet te houden) dan kan dat aardig oplopen. Als je 10.000 abonnees hebt, dan kun je al een maandinkomen verdienen. In de praktijk is dat moeilijk te bereiken, maar niets is onmogelijk. De Belastingdienst pakt overigens ook nog een beetje van de winst af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royalistiq (@royalistiq)