YouTube NFT's
Tech

YouTubers gaan mogelijk ook YouTube NFT’s verdienen

Het ziet ernaar uit dat ook YouTube de wereld van de NFT’s gaat betreden. Daar hint YouTube CEO Susan Wojcicki naar in een brief naar de community van het platform. Wat we precies zouden moeten verwachten van YouTube NFT’s is nog onbekend. Mogelijk worden de tokens ingezet als een extra bron van inkomsten voor content makers.

NFT’s op YouTube

Wojcicki geeft in de brief aan dat het bedrijf “altijd gefocust is op het uitbreiden van het YouTube ecosysteem om videomakers te helpen het beste te halen uit opkomende technologieën, waaronder dingen als NFT’s”. Daarnaast zou YouTube continu bezig zijn met het versterken en verbeteren van de ervaring, die makers en fans op het videoplatform hebben.

Investeren in gamen en shoppen

Dit geeft aan dat YouTube in ieder geval bezig is met een mogelijke implementatie van NFT’s op het platform. Daarnaast benoemt Wojcicki verschillende gebieden waar het bedrijf de komende tijd in wil gaan investeren, zoals gamen en shoppen.

In de brief wordt ook aangegeven hoe YouTube van plan is zijn content makers verder te ondersteunen. Het platform zou Web3 zien als een “bron van inspiratie”, waarbij specifiek de mogelijkheden van crypto, decentrale autonome organisaties (DAO) en NFT’s worden genoemd.

Eerste YouTube NFT’s verkocht

In de tussentijd zijn sommige YouTubers zelf al bezig geweest met NFT’s. Zo zijn verschillende viral video’s omgezet naar Non-Fungable Tokens en zelfstandig verkocht. Dat bleek lucratief.

De NFT van de bekende “Charlie bit my finger” video, waarin een baby in de vinger van zijn broer bijt, leverde vorig jaar maar liefst 761 duizend Amerikaanse dollars op, oftewel een slordige 680 duizend euro.

De “David After Dentist” NFT, een video van een gedesoriënteerd kind dat onder narcose was geweest, was goed voor bijna 10 duizend euro. Wat een stuk minder is, maar toch niet slecht.

Wat zijn NFT’s en hoe koop je ze?

De opmars van de NFT is behoorlijk snel gegaan, terwijl veel mensen nog niets een precies begrijpen wat het is. Mocht je een opfrisser (of eerste uitleg) nodig hebben, leggen we je hier haarfijn uit wat NFT’s zijn en hoe je ze koopt.