YouTube account Lange Frans verwijderd dankzij Arjan Lubach
Media

YouTube-account Lange Frans verwijderd: “Arjen Lubach bedankt!”

Slecht nieuws voor complotdenker Lange Frans, YouTube heeft namelijk vanmiddag zijn account verwijderd. De video site heeft zijn account verwijderd wegens “herhaalde of ernstige schendingen” van de communityrichtlijnen van het platform.

Einde carrière Lange Frans

“Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, aldus Lange Frans. Naast zijn video’s over complottheorieën waarin hij stelt dat politici een pedofielennetwerk onderhouden, zijn ook zijn muziek video’s verwijderd.

In de tweet impliceert Lange Frans met de woorden “Arjen Lubach bedankt!” dat het zou komen door de uitzending van Zondag met Lubach. In die uitzending maakte Arjen korte metten met Lange Frans en zijn complottheorieën.

De muziek carrière van Lange Frans ligt al een tijdje stil, maar afgelopen maanden kwam hij herhaaldelijk in het nieuws door zijn video’s op YouTube. In de video’s haalt Lange Frans veel complotten aan, wat hem de stempel ‘complotdenker’ van Lubach opleverde.

Uitzending Arjen Lubach

Arjen Lubach riep in zijn uitzending van afgelopen zondag Social Media bedrijven op om hun algoritmes aan te passen en zo de verspreiden van nepnieuws en fabeltjes tegen te gaan.

Over het verwijderen van het YouTube-account van Lange Frans zegt Arjen Lubach echter dat hij dat te ver vind gaan. “Censuur is niet de oplossing”, aldus Arjen.

Bekijk hieronder de desbetreffende uitzending van Zondag met Lubach, waarvan Lange Frans speculeert dat het de reden is waarom YouTube zijn account heeft verwijderd.