Health

Zien: Sterkste man van Nederland trekt een 12.000 kg Jet fighter

yoell-blom-sterkste-man-nederland-vliegtuig
Fotograaf: Robert de Groot/ Sobi Foto’s

Een artikel in het kader van: “kan het nog gekker?!” Yoëll Blom (Project Kast) werd wakker met deze vraag en besloot iets absurds van zijn bucketlist af te vinken. Vanaf 16 september draagt Yoëll de titel ‘Sterkste man’ in de categorie tot 105 kilogram. Om uit zijn comfort zone te stappen had hij de missie om een vliegtuig te trekken. Nadat shovels en vrachtwagens ‘normaal’ werden, werd het tijd voor het echte vliegwerk. Dit is jouw motivatie om wat vaker naar de gym te gaan. 

Yoell Blom: Project Kast

Yoëll is 31 jaar en woont in Hilversum. Sinds een aantal jaren is hij geobsedeerd met sterk zijn en sterker worden. Hij maakt er dan ook letterlijk een sport van om zijn grenzen te verleggen. Onder de naam ‘Project Kast’ inspireert hij anderen ook om hun grenzen te verleggen en kasten te maken van mannen. Als je het zelf tijd vind voor zo’n project kijk dan even hier. 

Om een eigen nieuwe grens over te gaan besloot hij dat het de hoogste tijd was om een vliegtuig te trekken. Het gaat om een Zweedse Saab 37 Viggen en weegt ongeveer 11.800 kilogram. Viggen is Zweeds voor ‘bliksemschicht’. Na de eerste vlucht van dit type, in 1967, zijn er 338 exemplaren van gemaakt en zijn allen gemaakt voor de Zweedse luchtmacht. Voor deze Nederlandse kast was het een uitdaging, ook omdat de wielen uiteraard anders zijn dan bij een vrachtwagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yoëll Blom | krachtcoach (@yoellblom)

Kast Vs. Straaljager

Voor Yoëll Blom stond dit altijd tijden al hoog op de bucketlist. Op het moment suprême ging het erom spannen. Op het terrein van Luchtvaartmuseum Aviodrome stond het vliegtuig klaar voor Yoell. Geen weg terug, gas geven maar! Tijd om de daad bij het woord te voegen.

Of deze unieke missie is gelukt? 100%. Dit zijn klasse prestaties waar we als Nederlanders toch wel trots op mogen zijn. Bekijk de gruwelijke beelden hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yoëll Blom | krachtcoach (@yoellblom)