yab, yum, documentaire,
Film & Serie

Docu over iconische bordeel Yab Yum: ’Waar de boven-en onderwereld samen kwam’

Meer dan tien jaar geleden sloot het bordeel Yab Yum. Deze legendarische club op het Singel in Amsterdam stond bekend om verschillende dingen. Het mysterie, het feit dat de boven-en onderwereld hier samen aan de champagne zat, de absurde bedragen die hier werden uitgegeven en het was de plek waar alles kon. Anna Maria van ‘t Hek heeft een documentaire gemaakt over deze iconische plek.

Documentaire Yab Yum

De documentaire blikt, samen met mensen die ooit de harde kern van Yab Yum vormden, terug op deze bijzondere tijd. Hoe zag die tijd er uit en wat gebeurde er in de club? Welke bekende mensen kwamen er over de vloer? Anna Maria van ‘t Hek, de dochter van Youp, vond het de hoogste tijd om in de geschiedenis van de seksclub te duiken.

De trailer belooft veel openhartige verhalen, ook al kan lang niet alles verteld worden. Het was de plek waar alles kon wat god verboden had. Grote en beruchte criminelen namen er na verloop van tijd de macht over, dit betekende ook al snel het einde van de club.

“De kogelgaten zitten daar”

De club moest uiteindelijk sluiten omdat het was overgenomen door criminelen. Dit is ook te zien in het interieur, de kogelgaten zitten letterlijk nog in het plafond. Toch hangt er een walm van nostalgie naar die tijd, zegt van ‘t Hek. Er is geen plek meer in Amsterdam zoals Yab Yum dat ooit was.

De trailer belooft in ieder geval al veel goeds en geeft een uniek kijkje in een wereld die niet meer bestaat. Yab Yum is vanaf donderdag te zien via Picl en wordt 19 april om 20.30 uur uitgezonden op BNNVara.