xturismo limited edition hoverbike 1
Tech

Xturismo Limited Edition is ’s werelds eerste ‘praktische’ hoverbike

Een in Japan gevestigde start-up genaamd A.L.I Technologies heeft samen met technologie gigant Mitsubishi ’s werelds eerste hoverbike onthuld. De “Xturismo Limited Edition” hoverbike is vanaf nu te bestellen.

Xturismo Limited Edition

Het technologische hoogstandje bestaat uit een motorfiets-achtige carrosserie die lijkt te zijn gebouwd met koolstofvezel. Dit gruwelijke nieuwe transportmiddel is uitgerust met een normale motor en vier accu-aangedreven motoren en kan 40 minuten vliegen met een snelheid tot wel 100 km/u (62 mph) op een enkele accu.

De Xturismo heeft een bescheiden lengte van 3,7 meter, een breedte van 2,4 meter en is anderhalve meter hoog. Het vliegende voertuig heeft een gewicht van 300kg, wat ervoor zorgt dat hij zonder problemen kan opstijgen. Enige minpuntje – je kan er maar met één persoon op vliegen.

Xturismo Limited Edition hoverbike

Demonstratie hoverbike

A.L.I Technologies gaf onlangs een demonstratie op een racebaan in Tokio in de buurt van de berg Fuji, en toonde wat de Xturismo in zijn mars had. Het bedrijf zegt dat het model is gebaseerd op de wens om de mensen nieuwe sensaties en ervaringen te bieden.

Hoewel de meeste regelgeving in de wereld, waaronder in Japan, momenteel dergelijke voertuigen verbiedt om op de openbare weg te vliegen, zullen er wel demovluchten gedaan worden in de nabije toekomst. Zo hopen ontwikkelaars dat bijvoorbeeld reddingsteams kunnen profiteren van de hoverbike om snel ontoegankelijke gebieden te kunnen bereiken.

Je kan je zeker voorstellen dat dergelijke vliegende motorfietsen niet voor een zacht prijsje de deur uitgaan. Daar is niets aan gelogen. Ze beginnen elk met een prijs van 77,7 miljoen yen, wat omgerekend zo’n € 587.806 is. Heb je dus zo’n bedrag toevallig in de kast liggen? Dan is deze gruwelijke vliegende motorfiets van jou.