Crypto

XRP 85% omhoog na winst rechtszaak: is dit hét koop moment?

xrp-ripple-wint-rechtszaak-crypto
(Foto: Freepik)

De gehele cryptowereld is zojuist wakker geschud door een onverwachte, maar welkome, rechtbankuitspraak. Ripple’s XRP-token, een van de grootste cryptocurrencies, heeft een opmerkelijke sprong van 85% gemaakt. Dit komt na een gedeeltelijke overwinning in een historische rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Laten we deze uitspraak ontleden en kijken wat de toekomst is voor cryptocurrencies.

XRP overwint in de rechtszaal

Het begon allemaal met een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De uitspraak, recentelijk gedaan door de Amerikaanse rechtbank, heeft een gedeeltelijke overwinning gegeven aan XRP. De uitspraak betekent dat privé- en over-the-counter (OTC) verkopen van cryptocurrencies door token-uitgevers mogelijk onder toezicht van de regulator kunnen komen te staan, wat meer duidelijkheid geeft over de toekomst van crypto.

Deze uitspraak opent de deur naar de regulering van cryptocurrencies door de SEC, met mogelijke gevolgen voor de hele branche. De recente uitspraak geeft regelgevende zekerheid en legt de basis voor XRP om een wereldwijde valuta te worden voor internationale transacties.

De XRP-explosie

Als gevolg van deze uitspraak is de prijs van XRP gestegen. Op een gegeven moment bereikte de token een waarde van ongeveer 87 cent, het hoogste niveau sinds maart 2022. Met de uitspraak van de rechter bereikte de prijs van Bitcoin ook een stijging van 1000 dollar, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 3%. Dit laat wel zien dat de impact van Ripple’s overwinning niet alleen groot is voor XRP, maar voor de gehele cryptomarkt.

Door de uitspraak hebben ook andere altcoins een goede boost gekregen, omdat er meer duidelijkheid is over het legale aspect van het aanbieden van cryptocurrencies door crypto bedrijven. Met deze gebeurtenis is er veel optimisme in de markt. Maar in plaats van nu blind instappen in de cryptomarkt, is het misschien beter om de strategie van Warren Buffett te volgen: geleidelijk aankopen doen over een langere tijd om zo je gemiddelde aankoopbedrag te verlagen!