Funda

Meest bekeken op Funda: vervallen woonboerderij heeft een klein beetje liefde nodig

Meest bekeken op Funda vervallen woonboerderij heeft klein beetje liefde nodig
Woonboerderij De Witte Olifant in Vorden. Foto: Funda

Boerderij ‘de Witte Olifant’ in Vorden was de meest bekeken woning op huizensite Funda van afgelopen week. De combinatie van de prijs, het perceel en de fraaie omgeving trekt de aandacht. Waar vind je nog een vrijstaande woonboerderij met een lap grond voor 3 ton? Maar je raadt het al; er valt heel wat te renoveren aan deze boerderij uit 1920.

Woonboerderij in Vorden

De naam De Witte Olifant geeft het huis een sprookjesachtige uitstraling, en het plaatje op de voorgevel versterkt dit gevoel. Met 89 vierkante meter aan woonoppervlakte en een perceel van 3.755 vierkante meter is dit een bijna magische plek.

Het begrip ‘witte olifant’ staat voor iets zeldzaams. En dat is dit huis in Gelderland natuurlijk ook.  Het biedt ongekende mogelijkheden, maar je moet wel een handige doe-het-zelver zijn, of een fiks budget reserveren om een aannemer in te huren.

woonboerderij-meest-bekeken-funda

Sprookjesachtig mooie omgeving

Boerderij De Witte Olifant is een betoverend mooie plek gelegen tussen Ruurlo, Barchem en Vorden. Het staat op een open perceel en gaat volledig op in de natuurlijke omgeving. Het grote gazon en de boomgaard met oude appel- en peren rassen dragen bij aan de idyllische sfeer. Het landschap rondom het huis is adembenemend, met houtwallen, bossen, en weilanden vol bloemen.

De ligging en het uiterlijk van De Witte Olifant zijn fraai, maar de binnenkant van het huis heeft dringend een update nodig. Het is al 100 jaar bewoond, en hoewel de buitenkant enigszins is bijgehouden, is er binnenin weinig aan gedaan in de afgelopen 40 jaar. Het huis biedt echter eindeloze mogelijkheden, met een perceel van 3.755 vierkante meter en een gebruiksoppervlakte van 250 vierkante meter.

woonboerderij-meest-bekeken-funda

De indeling van huis en tuin

Op de begane grond bevindt zich het huidige woongedeelte. De keuken heeft een eenvoudig keukenblokje en een geiser. Via de hal heb je toegang tot de kelder en de woonkamer. De woonkamer is voorzien van gaskachel en schouw. Aan de voorzijde zijn ook de opkamer en twee slaapkamers te vinden. Vanuit de keuken leidt een gang naar de WC, de badkamer en de  toegang tot de zolder, een ruimte van 110 vierkante meter die je kunt inrichten als extra woon- of slaapruimte.

Koop je deze woning dan zul je flink wat moeten investeren in duurzaamheid. Het huis heeft nu namelijk Energielabel G, de laagste klasse. Er is geen isolatie en ook geen cv installatie. Voor de verwarming zijn er nu twee gaskachels.

Wat kost deze unieke woning?

De vraagprijs voor woonboerderij De Witte Olifant is € 300.000 v.o.n. Aanvaarding in overleg. Wil je contact opnemen met de makelaar of wil je eerst meer informatie, check dan de woning op de officiële Funda site. Wil je nog meer kluswoningen bekijken? Check dan ons eerder verschenen artikel over woningen van maximaal 3 ton op Funda. Bekijk eerst nog even de foto’s hieronder, die geven je een vrij compleet beeld van de staat van de woning.

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda

woonboerderij-meest-bekeken-funda