Vermogen Won Yip
Geld & Carrière

Hoe rijk is Dragons’ Den Won Yip en hoe komt hij aan zijn vermogen?

Won Yip behoort tot de rijkste mensen van Nederland. Hij is ondernemer, investeerder en een van de Dragons’ Dens (samen met Nikkie Plessen, Pieter Schoen, Michel Perridon en Shawn Harris). Maar hoe rijk is Won Yip precies en hoe komt hij aan zijn vermogen? Wij zochten het voor jullie uit.

Horecatycoon Won Yip

Hard werken zit in het bloed van Won Yip. Hij maakte furore met zijn horeca aan de dam in Amsterdam. Dit is waar hij het meeste van zijn vermogen ook aan te danken heeft. Als je wel eens in Amsterdam komt dan is de kans groot dat je in een van de zaken van Yip geld uitgegeven hebt. Hij is eigenaar van onder andere Majestic, EuroPub, Simply Fish, Café Zwart, Yip Fellows en Sushi Samba.

Momenteel zit de ondernemer in zwaarder weer. De horeca is al bijna een jaar dicht en ook zijn zaken moesten tijdelijk sluiten. ‘Als ik failliet ga, is 95 procent van Amsterdam failliet’ zei de horeca-tycoon in een interview met de Volkskrant. Toch is die kans erg klein schatten wij, vooral als we naar zijn vermogen kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Won Yip (@wonyipofficial)

Vermogen van Won Yip

Wat is het totale vermogen van de horecatycoon? In 2018 werd het eigen vermogen van de Won Yip Group geschat op 11 miljoen euro. Daarnaast is hij eigenaar van flink wat vastgoed. Hij kocht een aantal jaren geleden het duurste penthouse van Nederland. Hij verkocht deze binnen twee jaar en maakte hier ook een goede klapper mee.

Ook investeert hij in start-ups, onder andere bij Dragons’ Den, en bezit hij aandelen en cryptocurrency. Zijn exacte vermogen is dus lastig in te schatten. We hoeven in ieder geval geen medelijden te hebben met de ondernemer. Zoals hij in de Instagram post hieronder zelf over de crisis zo mooi zegt: ‘Ik voel me bevoorrecht en door crisis hooguit minder teveel’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Won Yip (@wonyipofficial)