woensel west videoland
Film & Serie

Woensel West is een nieuwe, donkere komedie-serie met Fresku in de hoofdrol

Woensel West wordt beschouwd als een ode aan de volkswijken in Nederland. Deze duistere komedie-serie met rapper Fresku in de hoofdrol is op 17 december uitgekomen op streamingdienst Videoland. De serie volgt het verhaal van Bison, een ex-crimineel die na 10 jaar in de gevangenis eindelijk weer op vrije voeten is.

Woensel West Videoland

In de verschenen trailer zie je De Bison (Fresku) binnenlopen in een yogastudio waar hij vroeger bokslessen volgde. De wijk waar hij opgroeide heeft in de tien jaar dat De Bison vastzat een complete metamorfose ondergaan. Woensel West is veranderd in een gegentrificeerde wijk waar op elke hoek van de straat een hipster bar te vinden is.

Zoals je je kan voorstellen verzet De Bison zich hier hevig tegen. Samen met zijn oude Woenselse vriendengroep besluit hij zijn oude criminele imperium opnieuw op te bouwen. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. De serie is in totaal 4-delig, waarbij elke aflevering rond de 25 minuten duurt.

Duistere humor

Hoewel de serie in zijn algemeenheid een humoristische ondertoon heeft, zit er ook een serieus vleugje aan. De gentrificatie van volkswijken. De inwoners worden diverser en moderner. Dit heeft invloed op de sfeer van de wijk. De centrale vraag die boven deze serie hangt is: werken deze veranderingen in wijken wel?

Wat de serie geloofwaardig maakt is het feit dat de gehele cast bestaat uit Brabanders. Acteurs als Mike Weerts, Fresku en Theo Maassen zorgden ervoor dat niet alleen het Brabants gevoel in volle glorie naar voren komt, maar tillen het productieniveau van deze serie eigenhandig naar een hoger niveau.

woensel west videoland fresku

Films en Series op Amazon Prime

Woensel West is de nieuwste Nederlandse productie die is uitgebracht op de streamingdienst van Amazon, en heeft al onze verwachtingen overtroffen. Er echter nog veel meer te vinden op de Amerikaanse streamingdienst. Deze 5 films en series op Prime mogen absoluut niet ontbreken aan je lijst.