witte sneakers schoonmaken
Style

Witte sneakers schoonmaken: dit zijn 5 effectieve manieren

Wij zijn fan van witte sneakers, ze passen overal bij en staan altijd wel goed. Het enige nadeel? Ze worden snel vies. Gelukkig hebben wij wel een aantal goede tips om je witte sneakers schoon te maken. Zo zullen je inmiddels geel gekleurde sneakers binnen no time weer stralend wit zijn. Met deze 5 tips moet dat wel lukken.

1. Tandpasta & afwasmiddel

Heb jij een witte leren sneaker die er niet zo fresh meer uitzien? Mix dan een beetje afwasmiddel met water en poets in kleine cirkelbewegingen. Verwijder het schuim met een handdoek (het liefst geen wc of keukenpapier).

Vervolgens herhaal je deze stap met tandpasta. Laat je sneakers nu een paar uurtjes drogen en je schoenen zien er al een stuk frisser uit.

2. Sneakers shinen met bakpoeder

Wat je nodig hebt? Een glas water, wasmiddel en bakpoeder. Roer een theelepel bakpoeder gemengd met een glas water. Voeg een klein beetje wasmiddel toe. Roer de substantie door elkaar met een tandenborstel.

Met cirkelvormige bewegingen verwijder je de vieze plekken. Laat de sneakers drogen en je bent ready to go! Check deze Crep Protect spray om je sneakers te beschermen tegen vuil. 

witte sneakers3. Stralend wit met bleekmiddel

Belangrijk: je kan dit trucje het beste toepassen op de rubberen zool. We kennen het natuurlijk allemaal wel, je hebt nieuwe witte sneakers gekocht, maar na een tijdje wordt die stralend witte zool langzaam geel.

Je kan zolen dus makkelijk met bleekmiddel schoonmaken. Hoe het werkt: dompel een wattenstaafje in het bleekmiddel en wrijf dit over de rubberen zool. Je zal het verschil vrijwel gelijk merken!

4. Vochtige doekjes

Soms dan kom je er last minute achter dat de ooit witte zool inmiddels geel is. Je staat eigenlijk net op het punt om te vertrekken maar je geel gekleurde schoenen staan niet zo mooi bij je witte outfit.

Heb je geen tijd meer om een heel bleekmiddel ritueel uit te voeren? No worries! Dan kan je nog altijd vochtige doekjes gebruiken. Iedereen heeft ze liggen. Doekje eroverheen en ze zien er gelijk beter uit. Je kan natuurlijk ook altijd sneaker doekjes aanschaffen, die zijn speciaal gemaakt voor het verwijderen van vuil van je sneakers.

5. Babypoeder is dé trick

Babypoeder is niet alleen handig om zweetvoeten te voorkomen. Om je schoenen schoon te krijgen met babypoeder moet je babypoeder goed mengen met water.

Breng het mengsel in cirkelvormige bewegingen aan op de vieze vlekken. Een tandenborstel of borstel werkt het best, wrijf het goedje er vervolgens af met een natte borstel. Gebruik een föhn om te drogen.

Hardnekkige vlekken: vuil gum of wonderspons

Geen zin om je schoenen te boenen met een zelfgemaakt goedje? Je kan ook een vuil gum of wonderspons halen. Die zijn verkrijgbaar bij elke drogisterij en niet heel duur. Een echt wondermiddel die hardnekkige vlekken van je witte sneakers schoonmaken. En het doet nog eens wonderen voor je sneakers.