Style

Kom de winter comfortabel door met déze kledingstukken!

winter kleding man

Je krijgt behoorlijk wat te verduren in de winter. Maar met de juiste kleding is dat niet zo’n punt. Zo blijf je warm en kom je comfortabel de winter door. Welke items je hierbij nodig hebt? Dit zijn de beste tips!

Trui

Je kunt het item in de winter de hele dag door dragen: de trui. Van een hoodie tot een coltrui, voor iedereen is er iets te vinden. De trui heren laat zich namelijk niet in een hokje stoppen. Of je nu de street style aanhangt of juist meer de klassieke look, warme kledingstukken zijn er altijd te vinden. Let ook op de materiaalsoort. Wol is warm en tijdloos, katoen is stevig en trendy. Afwisselen is natuurlijk een goede mogelijkheid, zodat je steeds weer een andere outfit kunt creëren.

Vest

Wil je eens iets anders aan dan een trui? Dan is er een vest! Een cardigan met knopen bijvoorbeeld, of juist een sweatshirt vest met een rits. Qua stijl kun je ook hier weer alle kanten op. Varieer tevens met kleuren. Een beige vest staat heel anders dan een zwart vest – en dat zijn slechts twee voorbeelden. Het idee dat je met name donkere kleuren moet dragen in de winter hoeft heus niet op te gaan; ook lichte kleuren mogen er gewoon nog zijn.

Jas

Sneeuw, regen, hagel en wind: een goede jas heb je ’s winters dagelijks weer nodig in ons land. Ga daarom absoluut voor een jas van een hoogwaardige kwaliteit, of het nu om een mantel, puffer jacket of parka gaat. Iedere jas heren heeft weer unieke eigenschappen. Zo staat een mantel het mooist: perfect voor speciale aangelegenheden. Een puffer jacket biedt je optimale warmte. Met een parka kun je prima door weer en wind fietsen, als je een waterdicht design met een goede capuchon aantrekt. Dé ideale winterjas bestaat dus wellicht niet, maar het is zaak om dit per dag te bepalen.

Kom de winter comfortabel door met deze kledingstukken 2

Jeans

Wat betreft jeans kies je in de winter voor een dikkere stof dan in de zomer. Je benen blijven zo echt langer warm. En hoe dichter de jeans is geweven, hoe beter de warmte bewaard blijft. Nog iets om op te letten dus.

Overhemd

Het is een van de stijlvolste items in de kast van de man: het overhemd. Draag ‘m dus ook zeker in de winter, maar dan weer in een wat dikkere stof. Een overshirt is tevens een optie, waar je een T-shirt onder kunt dragen. Zo creëer je een extra warm laagje – en ga je mee met de trends.

Kom de winter comfortabel door met deze kledingstukken 1

Longsleeve

Nog een kledingstuk met lange mouwen, maar niet zo dik als een trui? Een longsleeve! Dit is een T-shirt, maar dan met lange mouwen. Perfect voor de wintermaanden dus. Je kunt ‘m op eenzelfde manier stylen als een T-shirt, met een jeans of pantalon eronder. Draag een longsleeve oversized voor een stoer randje, en nauwsluitend voor een elegantere styling.

Muts, handschoenen en sjaal

We sluiten af met de benodigde winterse accessoires. Je blijft heerlijk warm met een muts, handschoenen en sjaal. Combineer ze met elkaar, of maak een selectie. Het hangt immers maar net van de temperaturen af!