Travel

Dit wijnpretpark in Bordeaux is de droom van elke wijnliefhebber

wijnwijnpretpark la cite du vin bordeaux
Foto: @laciteduvin

Als je een liefhebber bent van wijn, dan is dit de plek die je absoluut moet bezoeken. La Cité du Vin is namelijk het allereerste wijnpretpark ter wereld. Gelegen in Bordeaux, de streek die beroemd is om zijn heerlijke wijnen, biedt dit park een onvergetelijke ervaring voor wijnliefhebbers van alle niveaus.

Wijnpretpark ‘La Cité du Vin’ in Bordeaux

La Cité du Vin opende zijn deuren in 2016 en biedt een unieke reis door de fascinerende wereld van wijnen. Maar verwacht geen wijnglazen in achtbanen. In plaats daarvan kun je je verdiepen in interactieve ervaringen die je alles leren over de geschiedenis van wijn, beroemde wijngaarden over de hele wereld en de nieuwste trends in de wijnindustrie.

Dit wijn themapark bevindt zich in het noorden van de stad Bordeaux in de gelijknamige streek. Het is gemakkelijk bereikbaar met de tram of de fiets. Je kunt het gebouw haast niet missen, want het heeft een karakteristieke en opvallende vorm. Architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazière hebben met hun ontwerp vloeiende vormen in het hele gebouw laten terugkomen, waardoor het een adembenemend kunstwerk op zich is.

wijnwijnpretpark la cite du vin bordeaux 1

Een boeiende ontdekkingsreis

Eenmaal binnen in La Cité du Vin volg je je eigen route en krijgt je een koptelefoon voor uitgebreide uitleg over diverse thema’s. Onder het genot van een glaasje van je favoriete wijn, leer je meer over de achtergrond van wijn en ontdek je boeiende verhalen over wijnbouw over de hele wereld.

Proost op de wijnproeverij!

Het absolute hoogtepunt van dit wijnpretpark is de wijnproeverij in een speciaal ingerichte ruimte. Hier kun je onder begeleiding van een ervaren sommelier heerlijke wijnen uit verschillende landen proeven, niet alleen Frans dus, maar ook bijvoorbeeld wijn uit Griekenland en Chili. Elke proeverij wordt voorzien van uitgebreide uitleg, hoewel we ons voor kunnen stellen dat je die na een aantal glazen misschien niet meer helemaal meekrijgt.

wijnpretpark La Cité du Vin

Genieten van culinaire hoogstandjes

Nadat je je smaakpapillen hebt verwend met al die heerlijke wijnen, kun je op de zevende etage van het gebouw terecht bij restaurant Le 7 Panoramic. Hier geniet je niet alleen van een geweldig uitzicht over de stad, maar ook van bijpassende wijnen bij elk gerecht.

Trek voldoende tijd uit voor dit avontuur

La Cité du Vin is een plek waar je gemakkelijk 3 uur of meer kunt doorbrengen. Zo heb je voldoende tijd om alles te ontdekken, te proeven en te genieten van deze bijzondere ervaring. Een ticket, inclusief proeverij, kost €22,-, en voor jongere bezoekers tussen 6 en 17 jaar oud is er een voordeliger tarief van €9,-, Zij krijgen uiteraard geen alcohol, maar druivensap.

wijnwijnpretpark-la-cite-du-vin-bordeaux