Food & Drinks

5 goede wijnen voor kerst onder de 10 euro

wijnen voor kerst

Ga je aan een perfect gedekte tafel van je kerstdiner genieten, dan mag een bijzonder lekker wijntje daarbij natuurlijk niet ontbreken. Wijn van bijzondere kwaliteit hoeft niet duur te zijn. We zetten 5 uitstekende wijnen voor kerst, onder de 10 euro voor jouw kerstdiner op een rij.

5. Numéro 20 ‘Fragrance’ Rosé Aix-en-Provence

We beginnen met een rosé, waarvan alleen de naam al de moeite waard is en een hele mond vol: de Numéro 20 ‘Fragrance’ Rosé Aix-en-Provence. Deze prijswinnende rosé omschrijven kenners als knapperig fris en levendig. Bij verschillende wijnwinkels, zowel fysiek als online te koop, voor onder de 10 euro. Deze wijnsoort kun je bij veel gerechten drinken. Combineert lekker met varkensvlees, schelpdieren en gevogelte en nog veel meer.

4. Pontemagno Bacaréto

Deze witte wijn krijgt een 9+ van één van de bekendste wijnkenners van Nederland, Harold Hamersma. De prijs-kwaliteitsverhouding is subliem, want een fles Bacaréto kost maar 9,95 euro. Let op, vroeger heette deze wijn Bachero. Deze fruitige witte wijn komt van het bekende Italiaanse wijnhuis Vini Ponemagno. Bacaréto past goed bij onder andere vis, salades en wit vlees. Ook lekker als aperitief.

wijnen voor kerst

3. Chateau les de Brandeau

We stappen over op de rode wijn, een Bordeaux om precies te zijn. De fruitige smaak heeft aroma’s van aardbeien, frambozen en kersen. Lekker bij heel veel verschillende vlees- en kaasgerechten. De druivensoorten die gebruikt zijn voor deze wijn zijn Merlot en Cabernet Sauvingnon. Voor slechts 9,50 koop je al een fles van deze topwijn.

2. Cap Royal Cuvée Tradition

Wijnen voor kerst worden traditioneel vaak bij rood vlees gegeten. Een wijn die bij veel vleessoorten, maar zeker ook bij andere – vegetarische – gerechten past is de Cap Royal Cuvéé Tradition. Lekker bij varkens-, rund- of wildgerechten, maar ook bij gerechten met bijvoorbeeld paddenstoelen of kaas.

Wijnkenner Hamersma omschrijft deze wijn als ‘grootmoedige, klassieke, authentieke supérieur’. Het zal je dan ook verbazen dat dit de goedkoopste wijn in ons rijtje is: voor maar 6,99 koop je een fles bij de bekende supermarkten en drankzaken.

wijnen voor kerst

1. Georges Duboeuf Beaujolais-villages

Zoek je een lichte, frisse rode wijn dan valt een Beaujolais vast wel in de smaak. De fruitige smaak van de Georges Duboeuf Beaujolais-villages past goed bij borrels, de lunch of bij lichte gerechten, zowel vlees als vegetarische gerechten. Waarschijnlijk de meest veelzijdige wijn op ons lijstje. Voor deze door kenners hoog gewaardeerde wijn betaal je maar 8,49 euro bij de grootste supermarktketen van ons land.