Food & Drinks

Uniek verrassings ontbijtje: Whisky wentelteefjes

whisky, wentelteefjes, recept

Wil jij een keertje flink uitpakken met een uniek ontbijtje tijdens pasen of op een  zondagmorgen? Dan zijn Whisky wentelteefjes het ideale recept. Een uniek en grappig recept waarmee je jouw gasten gegarandeerd blij maakt.

Whisky wentelteefjes is een goede start

Dit ontbijtje is het begin van een mooie dag. Wentelteefjes zijn sowieso al een aanrader, met whisky erbij is het helemaal een groot feest. Wist jij dat wentelteefjes bedacht zijn om oud brood weer lekker en eetbaar te maken? Uit noodzaak is dit heerlijke recept ontstaan.

Om er een leuke twist aan te geven gooi je er wat whisky doorheen. Zorg dat je dit niet met jouw duurste whisky doet, dit zou namelijk erg zonde zijn. Bewaar deze liever voor een goed glas whisky in de avond.

whisky, wentelteefjes, recept

Whisky wentelteefjes recept

Voor deze wentelteefjes twist heb je brood, ei, melk, whisky, vanillesuiker, kaneel, boter en bakpoeder nodig. Je voegt alle ingrediënten (behalve brood en boter) in een kom en mix dit goed door elkaar heen tot je geen klontjes meer ziet.

Mix klaar? Dan ga je met het brood aan de slag. Snij de korsten van het boord eraf, doe wat boter in de pan, dip de broodjes in de mix en leg ze in de pan. Zorg dat de broodjes lekker krokant worden. Giet een beetje whisky over de wentelteefjes heen en top het af met wat poedersuiker of slagroom. Enjoy!

Lees ook: Irish Coffee maken? Dit zijn de beste whisky’s!