Food & Drinks

De ultieme Whiskeyreizen door Ierland: proef het hart van Dublin

whiskeytrip

Het land van de klavertjes vier, Ierse volksmuziek, eeuwenoude pubs en sport. Ierland staat bol van folklore, en daar hoort van oudsher een lekker glas whiskey bij. Het is een onderdeel van de Ierse cultuur en moet zeker geproefd worden tijdens een vakantie in het land. Een whiskey trip naar Ierland moet de liefhebber zeker een keer gedaan hebben. Sláinte! Met deze woorden proost je in Ierland.

Whiskey roadtrips naar Ierland zijn een experience

De schotten en de Ieren hebben al jaren ruzie over de herkomst van whiskey. Beide landen claimen de drank te hebben uitgevonden, daarom heeft Ierland zich de spelling whiskey toegeëigend. Het ontdekken van de herkomst van bepaalde soorten whiskey wordt door liefhebbers steeds populairder, daarom schieten zogeheten experiences als paddenstoelen in beide landen uit de grond. En ze zijn de moeite waard.

De ervaring van het bezoek aan whiskystokerijen in combinatie met het ontdekken van Ierland zou op de bucketlist van iedere liefhebber moeten staan. Een whiskey trip naar Ierland is meer dan alleen het bezoeken van stokerijen. Het is een bezoek aan het hart van Ierland en het zien, ruiken en proeven van de rijke cultuur en historie van het land. Laten we je eerst meenemen naar het hart van de Ierse Whiskey; Dublin.

Lees ook: De Schotland Whisky Experience reis moet op jouw bucketlist

Dublin kan in een adem worden genoemd met whiskey

Er zijn verschillende touroperators die whisky reizen naar Ierland aanbieden. Je kunt uiteraard ook op eigen houtje naar het land reizen, maar in beide gevallen is het bezoeken van Dublin verplichte kost. De wereldberoemde Old Jameson Distillery is de highlight van de stad. Een beetje toeristisch, maar fans van Old Jameson nemen dat voor lief. Je krijgt er een inkijkje in het stookproces en er wordt uiteraard geproefd.

De echte kenner van Ierse whiskey weet Old Jameson te waarderen, maar gaat liever naar Pearse Lyons Distillery. Het is het Ierse neusje van de zalm op whisky gebied. Het familiebedrijf wordt alom gerespecteerd om de whiskey dat ze produceren. Als je een rondleiding boekt dan wordt je op een persoonlijke manier meegenomen in een oude kerk en langs de geschiedenis van dit whiskyhuis. Afsluitend met een proeverij.

Galway Whiskey Trail

Buiten Dublin heeft de rest van Ierland ook veel te bieden. En er zijn veel goede distilleerderijen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
We beginnen met het volgen van de Galway Whiskey Trail. Dit is een route door het historische centrum van Galway. Je leert alles over de lokale geschiedenis en oude whiskeytradities. Je maakt een stop bij de beste whiskeybars en hef je het glas in een eeuwenoude pub.

Tullamore D.E.W. Distillery

Als je Dublin als het centrum van jouw whiskey trip hebt dan kun je dit makkelijk combineren met een bezoek aan de stokerij van Tullamore. Je kunt er kiezen uit drie verschillende rondleidingen. Het wordt aangeraden om te kiezen voor de Ultimate Distillery Experience. Je kunt je eigen whiskey blenden tijdens deze tour door de distilleerderij. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Dublin, maar er gaan ook bussen heen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jani Oikarinen (@joikarinen)

Old Bushmills distillery

De geschiedenis van Old Bushmills distillery gaat terug tot 1608, toen kreeg het bedrijf een stookvergunning. Dit eeuwenoude bedrijf is een pareltje dat je gezien moet hebben. Tijdens de rondleiding wordt je meegenomen in het gehele stookproces en kun je van dichtbij observeren hoe de whisky aan zijn complexe smaak komt. Het is vrijwel de enige plek in Ierland waar de drank op dezelfde plek wordt gestookt, gemengd en gebotteld. Deze whiskey tour mag je zeker niet missen.

Ruime keus aan Whiskyreizen en roadtrips

Je kunt ervoor kiezen om zelf de auto te pakken en op eigen houtje de beste plekken te bezoeken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een complete tour te boeken. Er is een ruime keus aan whiskyreizen beschikbaar. Je kunt vaak zelf kiezen welke tour het beste bij je past.

Deze reizen hebben uiteraard whiskey als thema, maar er wordt ook stilgestaan bij de rijke cultuur van het land, de geschiedenis en folklore. Er worden eeuwenoude gebouwen en pubs bezocht en de gids staat stil bij belangrijke gebeurtenissen uit de Ierse geschiedenis.

Full Dublin Whiskey Break

Dit is een vierdaagse whiskey trip naar Dublin. Tijdens deze reis bezoek je 4 prachtige whisky huizen en breng je een bezoek aan het beroemde whiskey museum. na deze reis weet je alles over whiskey. De Full Dublin Whiskey Break is zeker de moeite waard.

Dublin Irish Whiskey Trail

Een ervaren gids neemt je mee door hartje Dublin, waar je de beste whiskey’s in de gezelligste pubs te proeven krijgt. Ondertussen krijg je informatie over het stadshart van Dublin en de geschiedenis van deze bruisende stad. De Dublin Irish Whiskey Trail moet zeker op jouw bucketlist.

Ierland Whiskey Tours

Op deze website staan de populairste whiskey tours van dit moment. Je kunt hier zelf kiezen hoe lang de whisky reis gaat duren en welke bezienswaardigheden je wilt zien. Je kunt tot 24 uur gratis annuleren. Je kunt deze Ierland Whiskey Tours makkelijk boeken.

Whiskey proeverij Dublin

Tijdens deze whisky trip ga je alle bezienswaardigheden in Dublin langs en proef je de beroemdste whiskey’s in combinatie met een lekker typisch Iers hapje. Het is een korte tour en je moet er zelf naartoe, maar dan kun je ook buiten Dublin de bovenstaande stokerijen bezoeken. In de Whiskey proeverij Dublin proef je het hart van Ierland.