Tech

Whatsapp nieuwe chat functie: alles over korte videoberichten

whatsapp-video-bericht-functie
Bron: Freepik

WhatsApp maakt het mogelijk om videoberichten rechtstreeks vanuit een chatvenster te verzenden. Vergelijkbaar met hoe je nu spraakberichten verzendt, maar dan met beeld. Even snel je partner, familie, vriend of collega laten zien hoe blij, boos of verbaasd je bent was nog nooit zo makkelijk.

Hoe werkt de functie video berichten?

Om een videobericht op te nemen, tik je kort op het microfoontje waarmee je normaal gesproken een spraakbericht opneemt. De knop verandert dan in een camera. Houd vervolgens de knop ingedrukt om een filmpje op te nemen. Het is zo simpel als dat.

WhatsApp zelf omschrijft de nieuwe functie als een geweldige manier om snel momenten met anderen te delen, compleet met alle emoties die je met video kunt overbrengen. Of je nu iemand een gelukkige verjaardag wilt wensen, samen wilt lachen of goed nieuws wilt delen, met de nieuwe videoberichten functie wordt het allemaal makkelijker dan ooit. Het enige nadeel: waarschijnlijk nog meer stijging van de gemiddelde schermtijd.

WhatsApp videobericht functie

Verschil met gewone video sturen

Wat is nu het verschil tussen gewoon een video sturen en de nieuwe functie? Het opnemen van een videobericht gaat veel sneller en is eenvoudiger dan het opnemen van een video via de camera app en die vervolgens te uploaden naar WhatsApp. Je neemt gewoon een videobericht op vanuit het chatvenster en het wordt meteen verzonden.

Verstuur korte en krachtige video’s

Deze videoberichten kunnen maximaal één minuut duren. Wanneer de ontvanger het filmpje ontvangt, wordt het automatisch zonder geluid afgespeeld. Door simpelweg te tikken, kun je de volledige video met audio bekijken. Hiermee verschillen de videoberichten van spraakberichten, die niet automatisch afspelen en geen tijdsbeperking hebben.

WhatsApp videobericht functie

Uitrol van nieuwe video functie in fasen

Nog niet iedereen heeft direct toegang tot deze functie. WhatsApp zal de nieuwe videoberichten functie geleidelijk uitrollen voor alle gebruikers. De verwachting is dat de komende weken de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar zal zijn. Eerder dit jaar kwam Whatsapp al met de update dat je statusupdates kunt verbergen.

De nieuwe videobericht functie komt vrijwel direct na een beter dan verwacht kwartaalrapport van Meta, het bedrijf achter WhatsApp. Het gaat om een stijging van 11% in de jaarlijkse omzet, tot 32 miljard dollar. Het  door CEO Mark Zuckerberg uitgeroepen “jaar van efficiëntie” lijkt zijn vruchten af te werpen. Na een matig 2022  voor de tech gigant, zijn de aandelen van Meta dit jaar met meer dan 150% gestegen.