whatsapp
Tech

Whatsapp stopt met ondersteuning voor iOS 10 en iOS 11

Whatsapp is het afgelopen jaar druk bezig geweest om nieuwe functies voor de berichtendienst te ontwikkelen. Om gebruik te kunnen maken van deze functies moet je wel een smartphone hebben die vrij recent is uitgebracht. Oudere toestellen ondersteunen de nieuwe functies niet of nauwelijks. Om deze reden heeft Whatsapp besloten om de ondersteuning voor iOS 10 en iOS 11 per 24 oktober 2022 te stoppen.

Whatsapp stopt ondersteuning oudere versies

Op website Wabetainfo.com staat te lezen dat de berichtendienst de ondersteuning voor de oudere besturingssystemen per 24 oktober gaat stoppen. Whatsapp vraagt gebruikers om de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple te downloaden zodat ze de app na 24 oktober nog kunnen gebruiken. Dit nieuws kwam naar buiten door een ondersteunings artikel van de berichtendienst.

In dit artikel staat dat Whatsapp gebruikers op zijn minst IOS 12 aanbeveelt als basis voor bezitters van een iPhone. Gebruikers van een iPhone 5 en 5C kunnen dus vanaf oktober geen gebruik meer maken van Whatsapp, en zullen dus over moeten stappen op een toestel dat recenter is uitgebracht. Een iPhone 5s, iPhone 6, of iPhone 6s kunnen nog wel worden gebruikt voor het versturen van appjes met de berichtendienst.

whatsapp iphone

Oudere iPhones versies al niet meer ondersteund

De toestellen die we hierboven beschrijven zijn wel oude iPhones. Er zullen niet veel mensen meer zijn die een 5 of 5c gebruiken, want deze zijn over het algemeen al zo’n tien jaar oud. Maar er zijn mensen die deze oude toestellen nog wel gebruiken als bijvoorbeeld een reserve smartphone. Deze mensen zullen dus na 24 oktober echt moeten overstappen, want dan stopt de ondersteuning voor dit type toestellen.

De nieuwe functies van Whatsapp omvatten het importeren van berichten, een betere privacy, en andere nieuwe functies die het de moeite waard zijn om te upgraden naar een ander model iPhone. Een IPhone 13 is de meest recente versie van Apple, daarmee kun je alle kanten op als het gaat om de berichtendienst. Voor andere modellen iPhone en accessoires heb je slechts een muisklik nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Current (@thecurrentpk)