Tech

Met nieuwe WhatsApp update kun je statusupdates verbergen

whatsapp nieuwe update verandering

WhatsApp is vandaag met een nieuwe update naar buiten gekomen! Het populaire platform komt onder andere met updates rondom de privacy van whatsapp verhalen, en dat op de dag dat Safer Internet Day gevierd wordt! Maar wat ga je nou precies merken van deze update? Laten we eens een kijkje nemen.

Verhaal-functie op WhatsApp

Snapchat was jaren geleden natuurlijk de echte trendsetter op het gebied van verhalen delen met je volgers. Inmiddels hebben veel sociale media platformen dit overgenomen, waaronder sinds een tijdje dus ook Whatsapp. Deze functie is tot op heden niet een heel groot succes gebleken. Wellicht is dat de reden dat Whatsapp nu met een update komt om deze functie aantrekkelijker te maken.

Voordat deze update er was, kon je al kiezen met wie je je verhaal wilde delen. Zo kon je kiezen om iedereen je verhaal te laten zien of om bepaalde contacten uit te sluiten. Wel zo handig als je niet wilt dat opa en oma filmpjes van jouw zaterdagavond meekrijgen op Whatsapp. Ondanks deze mogelijkheid gebruikten niet veel mensen deze functie op Whatsapp. Mogelijk komt daar nu dus verandering in met wijzigingen!

meta whatsapp status update

De update van Whatsapp

De instelling om mensen uit te sluiten van bepaalde verhalen had wat onhandigheden. Wanneer je ervoor koos om bijvoorbeeld opa en oma uit te sluiten van je verhaal op Whatsapp, was dit op elk verhaal van toepassing. Met de nieuwe update kan je echter per verhaal selecteren wie jouw avontuur mag zien. Nu hoef je dus niet meer helemaal je algemene instellingen aan te passen, maar kan dit gemakkelijk per verhaal worden gedaan!

Een andere update is dat je nu ook spraakberichten als verhaal kan toevoegen. Je kon al een foto, video of tekst delen met mensen, maar met deze update kan je ook een gezellige spraakmemo van maximaal 30 seconden delen. Bovendien komt er net als bij Instagram nu een groene cirkel om iemand zijn of haar profielfoto te staan wanneer een verhaal wordt gedeeld. Op deze manier heb jij het dus eerder door wanneer een van je vrienden iets gedeeld heeft.

Wordt deze update een succes?

Verder kan je kan je vanaf heden op iemand zijn of haar verhaal ook reageren met een emoji. Je kon natuurlijk al reageren met een bericht, maar nu kan je ook met een enkele emoji reageren, net zoals je al kan doen bij normale berichten op Whatsapp. De laatste aanpassing is dat wanneer je een link deelt in je Whatsapp story, je nu ook een preview van de website te zien krijgt, net zoals je bij normale berichten al hebt.

Hoewel het goed is dat Whatsapp deze functie meer aandacht probeert te geven door updates, is het nog maar de vraag of het nu wel een succes wordt. Wij zullen er niet raar van opkijken als mensen gewoon platformen als Instagram blijven gebruiken om hun verhalen te delen. Dit zal het platform echter ook niet erg vinden, aangezien Instagram en Whatsapp beide onderdeel zijn van Meta, beter bekend als Facebook. Mark Zuckerberg zal hoe dan ook blij worden!