wetenschap_playstation_xbox3
Tech

Nieuwe studie: Xbox-eigenaren betere gamers dan die van Playstation

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door LG, blijkt dat Xbox-gamers beter zijn dan PS4- en pc-gamers, met name in hun reactievermogen. Maar ‘gewoon beter’ zijn is een understatement.

Op basis van het persbericht wat LG, in samenwerking met Activision naar buiten bracht, leren we dat Xbox-gamers superieur zijn in het spelen van games in vergelijking met hun PlayStation- en pc-tegenhangers.

Xbox gamers superieur

“Meer dan 1.400 gamers namen deel aan de zogenaamde “LG’s Elite Reaction Test”, gemaakt in samenwerking met Activision”, luidt het persbericht via Daily Star. De studie vertelt dat pc-gamers de slechtste reactie nauwkeurigheid hebben in vergelijking met Xbox-spelers, waarbij gebruikers zo snel mogelijk op specifieke doelen moesten richten.

Studie: Xbox-eigenaren betere gamers dan die van Playstation

De test was gebaseerd op verschillende factoren, waaronder nauwkeurigheid, treffers van doelen, gemiste doelen en hoe snel het doelwit werd geraakt door meer dan 1.400 deelnemers. In de resultaten lopen Xbox-spelers bijvoorbeeld voorop met 78 procent van de klikken op het doel, terwijl PlayStation-gebruikers 74 procent halen en pc-spelers slechts 70 procent.

Xbox-gamers scoorden gemiddeld 79,7 procent en PlayStation-gamers 71,9 procent. PC-gamers kregen de laagste score van 62,2.

Playstation gamers slimmer dan Xbox spelers

Maar de liefhebbers van Playstation kunnen rustig ademhalen. Volgens een andere studie hebben PlayStation-gamers hogere IQ’s dan degenen die op de Xbox spelen. Het onderzoek werd uitgevoerd door online casino Royal Panda, die 1.001 gamers en technologie gebruikers vroeg om een test te doen.

Studie: Xbox-eigenaren betere gamers dan die van Playstation

Wat bleek? PlayStation-gamers behaalden een gemiddeld resultaat van 110,7, terwijl Xbox-spelers 103,8 scoorden. Beide consolegamers werden echter beschroomd door pc-spelers, die een gemiddelde score van 112,3 hadden.

Uit de studie bleek ook dat vrouwelijke gamers een gemiddeld IQ van 108,4 hadden, significant hoger dan het gemiddelde van 102,3 bij mannen. De vrouwelijke deelnemers
kwamen als beste uit de bus in vergelijking met mannen in alle vier deze categorieën.

Studie: Xbox-eigenaren betere gamers dan die van Playstation

Volgens de conclusie van Royal Panda scoorden PlayStation-gamers het beste op vragen die logisch en visueel redeneren meten, terwijl pc-spelers bovenaan kwamen op het gebied van verbale intelligentie en wiskundige vaardigheid.

In het onderzoek werden ook Nintendo Switch-gamers ondervraagd, die achterbleven met een schroom gemiddeld IQ van 101,3. Als laatste kwamen de mobiele gamers met een gemiddelde van 99,4 (het IQ van een mensaap wordt geschat tussen de 70 en 90).