Life

Wetenschappers: “Mannen die naar borsten kijken leven langer”

mannen borsten kijken langer leven wetenschap bewijst
Foto: CBS

Wetenschappers geloven dat mannen die naar borsten staren mogelijk hun levensduur kunnen verlengen. Veel vrouwen ervaren het als indringend, onbeleefd en ongemakkelijk als mannen op die manier naar ze staren. Maar voor mannen kan het daarentegen helpen om zich positiever te voelen. Hoe kan het dat mannen langer leven als ze regelmatig even staren en wat zegt de wetenschap precies?

Wetenschappelijk onderzoek

Over het algemeen hebben vrouwen een langere levensverwachting dan mannen, wellicht vanwege het X-chromosoom dat mannen niet hebben. Levensstijlkeuzes spelen ook een grote rol in de levensverwachting van vrouwen. Daarom is het belangrijk dat mannen weten hoe ze langer kunnen leven. Naar borsten kijken bevordert het positief denken bij de man. Positief denken draagt weer op zijn beurt bij aan een goede gezondheid.

Een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in het Archives of Internal Medicine, onderzocht het effect van positief denken op mannen. Een controlegroep werd gevraagd om bemoedigende woorden op te schrijven in de ochtend, terwijl anderen te horen kregen om naar borsten te kijken. Het resultaat was dat meer dan de helft van de patiënten met kransslagaderaandoening meer lichamelijke activiteit vertoonde door alleen naar de voorgevel te staren dan degenen die dat niet deden.

wetenschap-mannen-borsten-kijken-leven-langer

De feiten over het staren naar borsten

Volgens een studie van Karen Weatherby, een Duitse wetenschapper die gepubliceerd werd in het New England Journal of Medicine, zal het kijken naar borsten de levensduur van mannen verlengen. 500 mannen namen deel aan het onderzoek gedurende vijf jaar; de helft kreeg de opdracht om dagelijks minstens 10 minuten naar vrouwenborsten te kijken. De andere helft kreeg de opdracht dit niet te doen.

Het onderzoek concludeerde dat mannen die vaker naar borsten keken lagere percentages hartproblemen hadden, langzamere rusthartslagen en lagere bloeddruk. Dit zal hen in staat stellen een lang en gezond leven te leiden. Het onderzoek onthulde dat “seksuele opwinding het hart doet pompen en de bloedsomloop verbetert. Naar borsten kijken maakt mannen gezonder en deze activiteit dagelijks enkele minuten doen, vermindert het risico op een beroerte en hartaanval met de helft.”

@picmoplus It’s a compliment ☺️😅🍿🎬 #baywatch ♬ original sound – picmoplus

Respect naar de vrouw

Dit betekent dus niet dat alle mannen nu ongegeneerd moeten gaan staren. Ja, het is goed voor je gezondheid, maar schaamteloos naar de figuurlijke ‘bos hout voor de deur’ kijken is uiteraard ongepast en bovenal ongemakkelijk voor alle betrokkenen. Leg deze gezondheidskwestie vooral voor aan je eigen vriendin of vrouw, bewonder haar met wat complimentjes en misschien helpt ze jou een langer leven te leiden.

Wie weet geeft het je relatie zelfs een positieve boost, iets wat stellen die uit elkaar zijn gegroeid zeker kunnen gebruiken. Geen vriendin, maar wel op zoek naar een partner? Dan wil je deze tips om een vrouw aan te spreken zeker even lezen. Je wil natuurlijk geen blauwtje lopen.