werken met je handen best betaalde beroepen
Geld & Carrière

Werken met je handen: dit zijn de 8 best betaalde beroepen

Werken met je handen krijgt steeds meer waardering. En daar hoort natuurlijk ook een steeds betere betaling bij. Met sommige beroepen waarin je voornamelijk fysiek werkt kun je dan ook goed verdienen. Om welke beroepen gaat het precies? We hebben 8 van de best betaalde beroepen in de categorie werken met je handen voor je verzameld. De genoemde bedragen zijn op basis van een fulltime basissalaris, bruto per jaar.

8. Cv-monteur

Bij de slechts betaalde banen zitten veel fysieke werkzaamheden, maar er zijn wel degelijk ook goed betaalde banen waarin in je met je handen werkt. Bijvoorbeeld als cv-monteur.

Als cv-monteur installeer en onderhoud je cv-installaties, dat kan bij mensen thuis zijn of bij bedrijven. Er is een tekort aan cv-monteurs, dus heb je jouw cv-monteur certificaat behaald, dan heb je veel keuze om aan de slag te gaan. Flexibiliteit is belangrijk, want soms krijg je spoedeisende klussen. Reken op een gemiddeld salaris van rond de 38.000 euro.

7. Glazenwasser

Dit is misschien niet het eerste beroep waar je aan denkt bij een hoog salaris. Glazenwasser is echter een beroepsgroep met een tekort aan mensen en schaarste leidt nu eenmaal tot hogere betalingen. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar een voor de hand liggende belangrijke eis is dat je geen hoogtevrees hebt. Je kunt dan al snel een salaris van zo’n 35 à 38.000 euro verdienen.

Werken met je handen

6. Elektricien

Heb je een elektrotechnische opleiding afgerond, dan kun je vrijwel direct aan de slag. Dat kan in dienst van een bedrijf of als zzp’er. In loondienst krijg je een goed salaris en als zzp’er kun je een stevig uurtarief vragen. Gemiddeld is je salaris als loodgieter rond de 40.000 euro en dat kan naarmate je meer ervaring opdoet flink oplopen.

5. Liftmonteur

Hoogbouw is nog altijd een groeiende business en daar horen natuurlijk liften bij. Als liftmonteur heb je taak storingen op te lossen en onderhoud uit te voeren aan liften. Voor dit technische en verantwoordelijke vak is de beloning bovengemiddeld. Het basissalaris ligt meestal rond de 42.000 euro. Daar bovenop krijg je als liftmonteur vaak toeslagen.

Werken met je handen liftmonteur

4. Offshore lasser

Als offshore lasser voer je laswerkzaamheden uit op booreilanden. Je moet voor dit werk fysiek sterk zijn, vaak zijn de omstandigheden zwaarder dan bij doorsnee laswerk. En je moet er goed tegen kunnen dat je langere periodes van huis bent. Ben je gediplomeerd lasser en voldoe je aan de eisen dan je goed verdienen: salarissen liggen rond de 40.000 euro, maar kunnen oplopen tot rond de 60.000 euro.

3. Golfballenduiker

Niet iedereen weet dat dit beroep bestaat, maar het is echt een serieus en goed betalend vak. In vijvers, meertjes, sloten of andere vormen van water bij golfbanen komen erg vaak  golfballetjes terecht. Het loont om ze op te laten duiken om ze te hergebruiken en daarvoor kun je een golfballenduiker inhuren van een gespecialiseerd bedrijf. Als fulltime golfballenduiker kun je zo’n 48.000 euro per jaar aan salaris verwachten.

Werken met je handen

2. Plaats delict schoonmaker

Een zeer goed betaalde baan, maar je moet wel stevig in je schoenen staan; als schoonmaker van een plaats delict – een plaats waar een moord of andere misdaad is gepleegd – word je vaak met de gevolgen van gruwelijk menselijk leed geconfronteerd. Vaak is de betaling per klus.

Afhankelijk van de zwaarte krijgt een team schoonmakers samen tussen de 1500 en 3500 euro per dag betaald. Als gespecialiseerde schoonmaker is een salaris van gemiddeld 50.000 à 55.000 euro per jaar zeker haalbaar.

1. Werken met je handen als dronepiloot

Een beroep dat pas sinds een jaar of 5,6 bestaat is dat van dronepiloot. Je moet wel eerst de juiste certificaten behalen, maar dan kun je met bepaalde toestellen 1000 tot 1500 euro per dag verdienen. Denk aan opnames maken voor speelfilms, videoclips en promotiefilmpjes. Een fulltime professionele dronepiloot kan wel rond de 80.000 euro per jaar verdienen.

Werken met je handen