Geld & Carrière

In deze 5 wereldsteden wonen de meeste rijke mensen

wereldsteden-wonen-meeste-rijke-mensen

Rijk zijn kan overal. Als je miljonair bent dan kun je ervoor kiezen om op een boerderij in Lutjebroek te wonen, of op een klein eiland in de Stille Oceaan. De kans is dan groot dat jij dan de enige miljonair van de stad bent. Het wordt een andere zaak als je in een dichtbevolkte wereldstad gaat wonen waar geld en carrière van de gebouwen en auto’s afstralen. Waar kom je de meeste rijke mensen tegen? We hebben een top 5 gemaakt.

Steden met hoogste aantal rijke mensen

We kunnen alvast verklappen dat Amsterdam niet in de top 5 voorkomt, ondanks het feit dat er ruim 21.000 miljonairs in onze hoofdstad wonen. Amsterdam is vergeleken bij andere wereldsteden maar een piepklein stipje op de wereldkaart als het gaat om het aantal rijke mensen. In heel Nederland wonen ‘slechts’ 45 miljardairs, als we afgaan op de meest recente cijfers uit 2021.

Het wordt een andere zaak als we de wereldkaart bij de hand nemen om het aantal rijke personen te tellen. We baseren onze bevindingen op een rapport dat vorig jaar door Henley & Partners werd opgesteld. Het zal geen verrassing zijn dat wereldwijd de Verenigde Staten de meeste steden met de meeste miljonairs bevat. Azië staat op een tweede plek, Europa staat op nummer 3. We hebben de top 5 van het rapport uitgelicht, en beginnen met de stad waar de minste miljonairs wonen.

rijke mensen steden

5. Singapore

Wereldstad Singapore is een walhalla voor rijke ondernemers. Er wonen maar liefst 249,800 miljonairs en 26 miljardairs. Het is een van de meest handels vriendelijke steden ter wereld, wat de stad zeer interessant maakt voor zakenmensen, maar ook voor vermogende personen die er graag wonen. Er emigreren jaarlijks miljonairs van over de hele wereld naar Singapore, die er vervolgens gaan wonen en werken.

rijke mensen singapore

4. Londen

Londen is de enige Europese stad in dit lijstje. Er wonen maar liefst 272,400 miljonairs in de Britse hoofdstad, en 38 miljardairs. De wereldstad heeft kenmerkende wijken waar deze vermogende mensen in dure huizen wonen. De meest rijke buurten van Londen zijn vorig jaar in kaart gebracht door een analist. In de gedeelten die rood kleuren wonen de meeste miljonairs.

rijke mensen londen

3. San Francisco Bay Area

De San Francisco Bay area is een gebied waaronder de steden San Jose, San Francisco, Oakland en Berkeley vallen. In het zuiden van dit gebied vinden we Silicon Valley, het gebied waar veel gigantische techbedrijven zitten, zoals Apple, Meta, Google, etc. In dit gebied wonen en werken maar liefst 276,400 miljonairs en 62 miljardairs, die vrijwel allemaal een link hebben met de de bedrijven in het gebied.

rijke mensen san francisco bay area

2. Tokio

Het zal niemand verbazen dat wereldstad Tokio op de tweede plek van dit lijstje is te vinden. De hoofdstad van Japan staat bekend om bedrijven zoals Sony, Honda, en Mitsubishi. Het is een gigantische stad, waar ruim 13 miljoen mensen wonen. Van dat aantal zijn 304,900 mensen miljonair, en 12 miljardairs. Het lage aantal miljardairs komt door het feit dat veel van hen de drukte van Tokio ontvluchten en bijvoorbeeld verhuizen naar Singapore.

rijke mensen tokio

1. New York

New York spant de absolute kroon als het gaat om de stad met de meeste rijke mensen. Dit komt voornamelijk door het financiële centrum van de stad, waar de grootste beurzen ter wereld zijn te vinden. Manhattan is de absolute parel van New York, hier wonen de meeste miljonairs van de stad, die ruim 28.000 dollar per vierkante meter betalen als ze er woonruimte kopen. Er wonen 345,600 miljonairs en 59 miljardairs.

rijke mensen new york