Weird Whales NFT Walvissen miljonair
Geld & Carrière

12-jarige binnen week miljonair met NFT’s van walvissen

Welkom in de bizarre wereld van de NFT’s (Non-fungible tokens). In deze digitale wereld is miljoenen verdienen eerder de regel dan uitzondering. De 12-jarige Benyamin Ahmed liet zien dat je zelfs als amateur-kunstenaar miljonair kunt worden met kunst. Hij maakte namelijk de Weird Whales en verdiende hiermee binnen een week een miljoen dollar.

NFT’s van vreemde walvissen

NFT staat voor Non-fungible token. Deze tokens worden door de blockchain-technologie ondersteund. Het is op dit moment een mega hype en veel kunstenaars springen op deze trein. Denk aan de kunstenaar Beeple die voor 63,9 miljoen dollar zijn kunst verkocht. Of deze tennisster die een stukje van haar arm verkocht als NFT.

De 12-jarige Ahmed besloot ook NFT’s de maken. Hij deed dit in de pixelstijl die je ook wel zag bij de cryptopunks. Hij maakte een aantal walvissen en noemde deze NFT’s Weird Whales. Hij verkocht ze via een NFT-platform en op de een of andere manier gingen ze als warme broodjes over de toonbank. De gemiddelde prijs van een Whale is 1.401 dollar en in zeven dagen tijd verkocht hij er maar liefst 817.

Miljonair in een week met verkopen NFT

De walvissen zijn dus enorm in trek en gaan als een raket. Er is zelfs een NFT, de Weird Whales 786, die maar liefst 24.700 dollar opleverde. De prijzen lopen dus zelfs op en Ahmed kan zich dus flink rijk rekenen. In een week verdiende de jonge kunstenaar dus 1.14 miljoen dollar in Ethereum.

Ahmed is zelf ook verbaast over de massale verkoop. Hij vertelde aan CNBC dat hij een paar maanden geleden pas over NFT’s had gehoord. Hij begon met het maken van de Whales omdat hij zelf vond dat hij teveel tijd spendeerde op Minecraft. Wat een kleine baas! Wat deed jij op 12-jarige leeftijd?

weird whales nft
Weird Whales 786 (duurste NFT uit deze serie)