Kylian Mbappe
Geld & Carrière

Dit belachelijke bedrag verdient Kylian Mbappé per seconde bij PSG

Voetbal draait allang niet meer om alleen het spelletje.  We weten inmiddels allemaal dat het grotendeels om geld en monstersalarissen gaat, hoe lullig dat misschien ook klinkt. Het nieuwe contract van de Franse voetballer Kylian Mbappé bij PSG slaat echter alles. In dit artikel nemen we je mee in het enorme salaris van de voetbalster.

Nieuw contract Kylian Mbappé

Het is natuurlijk logisch dat bij een nieuw contract een salarisverhoging hoort. Maar Paris Saint Germain besloot alles op alles te zetten om Mbappé bij de club te houden. Zo staat in zijn nieuwe contract dat Kylian betrokken zal gaan worden bij belangrijke besluiten die de club in de toekomst gaat nemen.

Denk hierbij aan de aankoop van nieuwe spelers, trainers en de technisch directeur. Dat topspelers zich bemoeien met de gang van zaken bij een club is niet nieuw, maar dat dit wordt vastgelegd in een contract is toch wel bizar te noemen. PSG geeft hiermee aan dat ze Kylan Mbappé zien als de hoeksteen van het elftal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Wat verdient Kylian Mbappé?

Tijd om de praten over cijfers, aangezien dat waarschijnlijk de reden is waarom je aan het lezen bent. Want zoals we eerder zeiden: in het hedendaagse voetbal draait het voornamelijk om geld (en dat weet PSG maar al te goed). Ze deden Kylian Mbappé een salarisvoorstel die hij onmogelijk kon weigeren, namelijk een salaris van 50 miljoen euro per jaar.

Van dit bedrag gaan onze nekharen wel een beetje overeind staan, om eerlijk te zijn. Om je een indicatie te geven van hoe belachelijk veel dit is, hebben we een kleine berekening gemaakt. We hebben zijn salaris opgedeeld in periodes van een maand, week, dag, uur, minuut en seconde:

Kylian Mbappe

  • Per jaar: 50.000.000 euro
  • Per maand: 4.166.667 euro
  • Per week: 961.538 euro
  • Per dag: 137.363 euro
  • Per uur: 5.723 euro
  • Per minuut: 95,39 euro
  • Per seconde: 1,59 euro

Bizarre tekenbonus voor Kylian Mbappé

Maar hier stopt het nog niet. Want bij een nieuw contract hoort natuurlijk ook een tekenbonus. Volgens VI heeft PAris Saint Germain een bedrag van 130 miljoen euro overgemaakt naar de nog maar 23-jarige Fransman. Ook zal hij volledige eigenaar worden van zijn portretrechten, wat hem qua sponsordeals nog een hele hoop gaat opleveren. Benieuwd naar de salarissen van andere bekende mensen? Lees dan ook eens: