Life

Wat is microdosing en wat maakt het zo effectief?

microdosing_truffels

Grote kans dat je wel eens hebt gehoord over microdosing. Dit fenomeen wint namelijk steeds meer aan populariteit onder een alsmaar groeiende doelgroep. Microdosing is het innemen van een kleine hoeveelheid psychedelische middelen. Deze ’trend’ is komen overwaaien uit Silicon Valley en heeft interessante medische en spirituele doeleinden.

Legale en veilige microdosing

Laten we beginnen bij de vraag: welke psychedelische middelen worden gebruikt om mee te microdoseren? Microdosing wordt voornamelijk gedaan met LSD en paddenstoelen truffels. In dit artikel hebben we het over het microdoseren van truffels, feitelijke benaming voor deze truffels is Sclerotia. Sclerotia is volkomen legaal en bevat de werkende stof: Psilocybine.

Waar paddenstoelen boven de grond groeien, groeien truffels onder de grond. In zowel truffels als paddo’s zit dus de stof Psilocybine. Deze stof geeft je gedachte rust, ondersteunt creativiteit en verhoogd productiviteit. Het werkt niet verslavend, maar kan juist helpen om verslavingen te doorbreken. Zodra je deze Psilocybine in microdosis tot je neemt gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

microdosing_psilocybine

Trend uit Silicon Valley

Bij het gebruik van psychedelische middelen denk je in eerste instantie misschien vooral aan hippie’s en bomenknuffelaars. Echter is dit al lange tijd achterhaald. Veel jonge en ambitieuze ondernemers zien de voordelen in van het microdoseren van truffels. Wie ambitie heeft is altijd op zoek naar persoonlijke groei, een belangrijk element van microdosing.

De psilocybine bevordert namelijk de persoonlijke transformatie. Het helpt onder andere een betere focus houden, positiever te denken, in het moment te leven en makkelijker in contact te komen met jezelf. En dat allemaal op een natuurlijke manier zonder dat er medicijnen aan te pas komen.

Tijdens deze pandemie werkt bijna iedereen thuis en zijn veel mensen anders gaan nadenken. Dit heeft microdosing binnen korte tijd ook populair gemaakt in Nederland. Door de afgelopen lockdown staan steeds meer mensen open voor persoonlijke groei en microdosing past goed binnen deze nieuwe manier van werken.

Effecten van microdosing

Bij het microdoseren van deze psilocybine is het belangrijk om op zoek te gaan naar jouw ‘sweet spot’. Begin met een kleine dosis (0.3-0.8 gr) als je nog geen ervaring hebt. Kijk goed wat een kleine dosis met jou doet en bouw dit eventueel rustig op. Iedereen heeft een andere dosis waar diegene zich het beste bij voelt. Ook is het belangrijk om van tevoren een intentie op te schrijven waar je die dag op wilt focussen.

Wat is microdosing en wat maakt het zo effectief

Een enkele keer microdoseren kan al voor goede resultaten zorgen tijdens het werken, studeren of mediteren. Op lange termijn kan, op regelmatige basis, microdoseren ook voor positieve effecten zorgen. Denk aan het helpen tegen/voorkomen van depressies, burn-outs, PTSD, maar daarnaast helpt het ook veel mensen in hun strijd tegen verslaving.

Uiteraard willen we er wel bij zeggen dat de effecten alleen positief zijn als je er verantwoordelijk en bewust mee omgaat. Kijk dus altijd goed naar je intenties en naar de dosis die het beste voor jou werkt. Daarnaast is het belangrijk jouw producten alleen te kopen bij een specialistisch bedrijf met goede service en begeleiding.

Earth Resonance

Een van deze bedrijven is het Nederlandse Earth Resonance. Zij kweken hun producten in Nederland en hebben de missie om zowel het leven van mensen, als de gezondheid van de aarde te verbeteren. Bij elke bestelling plant Earth Resonance een boom en krijg jij als klant de begeleiding die je nodig hebt. Win-win situatie. Daarnaast komt het product in een geweldige verpakking inclusief (online) handleiding.


Je kunt bij Earth Resonance kiezen uit de Natural Psilocybe en de Lion’s Mane. De Natural Psilocybe bevat psilocybine en bevordert nieuwe neurale verbindingen en versnelt het leervermogen. Lion’s mane bevordert de aanmaak van nieuwe zenuw- en hersencellen waardoor het deze nieuwe verbindingen kan stabiliseren, de perfecte combinatie om je cognitieve vermogens voor de lange termijn te versterken.

Daarnaast bieden ze consults en klantenservice aan. Je kunt via deze consults van Earth Resonance een speciaal voor jou, op maat gemaakt, microdose schema creëren. Dit schema helpt je om nog sneller jouw doelen te bereiken. Wil je dit liever zelf uitvinden? Dan krijg je bij jouw aankoop een uitgebreide PDF vol informatie zodat je voorbereid en zelfverzekerd kunt beginnen. Check Earth Resonance voor meer informatie.

In de video hieronder legt James Fadiman, Amerikaans psycholoog en schrijver, uitgebreid uit wat de bijzondere resultaten zijn van microdosing. Hij wordt erkend voor zijn uitgebreide werk op het gebied van psychedelisch onderzoek.