Geld & Carrière

Warren Buffett: 5 slimme investering tips die je moet kennen

warren buffett

We hebben de beste investering tips verzameld van Warren Buffet, de legendarische investeerder. De hoeveelheid fouten die wij als beginnende beleggers hebben gemaakt in de loop der jaren is niet op twee handen uit te drukken. Dus naar wie ga je kijken op het moment dat je meer wil leren over passief inkomen door investeren? Precies, gewoon naar de rijksten mensen van deze aarde.

Warren Buffett een van de meest succesvolle investeerders ooit

Met een geschat vermogen van ruim 114 miljard euro, leek Warren Buffett ons een geschikte kandidaat. Deze multimiljardair mag zich rekenen tot één van de rijkste personen die er op onze aardbol rondlopen.

Warren Buffet heeft een gigantisch vermogen en staat ook wel bekend als het ‘Orakel van Omaha‘. Hij is een van de meest succesvolle investeerders aller tijden. Maar deze succesvolle zakenman en ondernemer staat misschien nog wel het meest bekend als filantroop zich zich inzet voor de toekomst van de aarde en mensheid.

Zo heeft hij, samen met veel andere miljardairs beloofd een groot percentage van zijn vermogen na zijn dood te schenken aan goede doelen. In 2010 lanceerden hij en de vermogende Bill Gates de Giving Pledge, waarin ze miljardairs vroegen om zich te committeren aan het doneren van ten minste de helft van hun vermogen aan goede doelen.

Tijdloos ondernemers advies van Warren Buffett

Door het beleggingsadvies van Warren Buffett in gedachten te houden, kunnen beleggers enkele van de veelvoorkomende valkuilen omzeilen die het rendement schaden en je toekomst in gevaar kunnen brengen.

Hoewel de tips die hij heeft gegeven in de afgelopen decennia bijna teveel om op te noemen zijn, hebben we het voor elkaar gekregen om een top-5 te maken van zijn meest waardevolle investeringstips. Zit je er klaar voor? We zullen je niet langer in spanning houden.

warren buffett

1. Investeer in wat je weet, en niets meer dan dat

Veel fouten kunnen worden voorkomen als je gewoon blijft bij datgene dat je kent. Een van de gemakkelijkste manieren om een vermijdbare fout te maken, is door betrokken te raken bij te complexe investeringen. Houdt het dus simpel, en waag je niet aan datgene dat je niet kent.

2. Wanneer je een aandeel koopt, koop je het voor altijd

De beleggingsfilosofie van Buffett is de afgelopen 50 jaren uitgegroeid tot een principe wat zich alleen richt op hoogwaardige bedrijven met een duidelijk langetermijnplan. ‘Wanneer je een aandeel koopt, koop je het voor altijd’ moet je dus niet te letterlijk nemen. Maar blijf wel alleen betrokken bij investeringen waar je vertrouwen in hebt op de lange termijn. Dit zijn trouwens de duurste aandelen ter wereld (Berkshire Hathaway op #1).

warren buffett aandelen beleggen

3. Het meeste nieuws is ruis, en geen nieuws

Het is belangrijk om je niet te veel aan te trekken aan ‘nieuws’ wat naar buiten komt. De meeste nieuwskoppen, social media berichten, video’s en gesprekken op tv zijn er om ruis te genereren en onze emoties op te wekken om iets te doen. Tip: Niet doen.

4. Ken het verschil tussen prijs en waarde

Om de een of andere reden fixeren beleggers zich graag op wat de koers doet die ze op hun beeldscherm zien. Of dat nou bij crypto is of bij ‘gewone’ aandelen. De koersen zijn veel minder belangrijk dan de bedrijfs fundamentals. Laat je dus niet teveel leiden aan de hand van de groene of rode kleur.

warren buffett verschil prijs waarde

5. Luister alleen naar degenen die je kent en vertrouwt

Het internet is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het wilde westen van beleggingsadvies. De investeringswereld is gevuld met goede, maar nog veel meer slechte mensen. De verwachtingen en gevoelens van angst in combinatie met hebzucht laat mensen de meest vreemde dingen doen.

Doe je research. Lees artikelen. Zoek naar informatie om zelf een beeld te kunnen vormen over datgene waar je (misschien) je centen in wilt steken. Kijk naar de feiten, stel realistische verwachtingen en laat je niet leiden door emotie.

Investeren kun je leren

Als er dan toch iemand is van wie je de tips gerust kan aannemen, is het Warren Buffett wel. Of ben je meer op zoek naar tips die specifieker gericht zijn op bijvoorbeeld cryptocurrency? Lees dan ook eens één van deze onderstaande artikelen: