Warren buffet
Geld & Carrière

Onbekende bieder betaalt 19 miljoen dollar voor lunch met miljardair Warren Buffett

Superbelegger Warren Buffett heeft kennis van financiële zaken, mensen hebben er miljoenen voor over om met hem te kunnen lunchen. De 91 jarige CEO van Berkshire Hathaway organiseerde voor de 21ste en laatste keer een betaalde prive-lunch. Dit deed hij in 2018 eerder, toen betaalde iemand 3 miljoen om met hem te mogen lunchen. Dit keer is er dus iemand die maar liefst 19 miljoen dollar neer gaat tellen.

Lunchen met Warren Buffett

Warren Buffet is zelf onderdeel voor een inzameling voor een liefdadigheidsinstelling in San Francisco. Deze organisatie heet GLIDE, en helpt dakloze en arme mensen. Het opgebrachte geld van de lunch wordt dus in zijn geheel gedoneerd aan deze stichting, en dat is maar liefst 19 miljoen dollar. Deze Power Auction Lunch sloot op 17 juni, en heeft het ongeveer het zesvoudige opgebracht van wat er is betaald voor de lunch van vorig jaar met Buffet.

De winnaar mag maximaal zeven mensen meenemen. Ze krijgen dan een exclusieve lunch bij restaurant Smith & Wollensky in New York, één van de plekken waar de miljardair graag komt. Er zit uiteraard een ontmoeting met Buffet zelf bij, waar ongetwijfeld een leerzaam en motiverend gesprek mee gevoerd gaat worden.

warren buffet cards

Een liefdadigheids lunch met Warren Buffett

De vrouw van Warren Buffett, Susie, was degene die op het idee kwam om een lunch te organiseren waarvan de opbrengst in zijn geheel naar stichting GLIDE gaat. Het programma van deze organisatie is erop gericht om arme en dakloze mensen te helpen om een bestaan op te bouwen. De veiling werd een succes. De eerste lunch bracht 25.000 dollar op. De jaren erna werd er steeds meer geboden voor de lunch.

In totaal hebben de veilingen 53,2 miljoen dollar opgebracht, dat allemaal naar dezelfde stichting is gegaan. Mensen van over de hele wereld hebben er miljoenen voor over om te praten met deze financiële wijsgeer. En terecht, Buffet staat op het moment van schrijven op de achtste plek van de Bloomberg Billionaire Index. De lijst met de rijkste mensen op aarde. Een gesprek met deze man brengt goede investering en ondernemerstips plus een leuk verhaal voor op vergaderingen.

warren buffet laughing