wallen-onder-ogen-tips
Style

Wallen onder ogen? 3 tips om ze snel weg te werken

Wallen onder ogen: we hebben allemaal weleens last van deze donkere kringen onder de oogleden. Een slechte dag, nachtrust of overmatig stress kan hier de oorzaak van zijn. Hoe kun je nu het beste wallen wegwerken en voorkomen? Geen zorgen, we got you. Met deze snelle tips kun je toch weer fris en fruitig de dag doorkomen. Tijd voor wat mannelijke huidverzorging in de ochtend!

Wat zijn de oorzaken van wallen onder ogen?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat er wallen onder je ogen ontstaan. De meest voorkomende type wallen zijn paarse/blauwe kringen onder de ogen. Dat zit zo: wanneer de huid onder de ogen dicht op het bot ligt, schemeren de aders er doorheen. Mensen met een dunne of bleke huid hebben hier het meest last van. Toch kan je leeftijd, slaap en vochttekort ook invloed hebben op je wallen.

De tweede oorzaak ontstaat door vochtophoping onder de ogen. Deze type wallen zijn vooral goed te zien na het opstaan. Soms kan het erger worden bij allergieën zoals hooikoorts. De derde soort wordt veroorzaakt door vetophopingen. Dit kan te maken hebben met je genen (in dat geval kan je er vrij weinig aandoen). Andere oorzaken zijn: voeding, tabaksgebruik en stress. Gelukkig zijn er wel middeltjes tegen wallen en donkere kringen. Hieronder 3 tips om aan jouw ochtendroutine toe te voegen:

1. Theezakjes, ijsblokjes & komkommer

Een van de bekendste tips tegen wallen en donkere kringen zijn theezakjes. Voor het beste resultaat kan je gebruik maken van kamillethee. Hoe werkt dat?
Maak een lekker kopje thee en leg de gebruikte theezakjes in de koelkast voor zo’n 5-10 minuten. Daarna leg je de gekoelde theezakjes minimaal 10 minuten onder je ogen. Geen theezakjes thuis? No worries. Koude komkommerschijfjes, ijsblokjes en koele lepels zijn goede alternatieven.

Wallen worden gecreëerd door een vochtophoping onder je ogen. De kou zorgt er als het ware voor dat het vocht weer wegstroomt. Met deze remedies zie je er na 10 minuten stukken frisser uit.

man-wallen-onder-ogen-tips

2. Cafeïne & Caffeine rollers

Een kopje koffie gaat er helaas niet voor zorgen dat je wallen onder ogen verdwijnen. Na een korte nacht kan een kop koffie er wel voor zorgen dat je de dag doorkomt. Wat wel helpt tegen wallen is cafeïne. Zo kun je bij de drogist cafeïne rollers kopen. Er bestaan ook serums waar cafeïne in zit. Dit smeer je zowel ’s ochtend als ’s avonds onder je ogen.

Cafeïne helpt tegen de onderhuidse vochtophoping en stimuleert ook de
bloedsomloop. Als je liever een goedkopere maar net zo effectieve methode wilt, kan je ook twee gebruikte koffiepads op je ogen leggen.

3. Massage onder de ogen

Het vocht wat onder je ogen zit kun je ook wegmasseren. Dit kan je door een
professional laten doen, je partner lief aankijken of zelf doen. Masseer je wallen zachtjes met je vingertoppen. Let op! Masseer altijd van binnen naar buiten.

Eindig de massage met ronddraaiende bewegingen op je slapen. De massage hoeft absoluut niet lang te duren. De massage kan je elke ochtend doen of maak er een gewoonte van door jezelf elke dag een massage te geven. Serie aan en gaan.

man-wallen-tips-skin-routine

Gebruik goede olie of crème

Een massage werkt het allerbeste met een olie of crème. Zonder olie of crème zal de huid droog aanvoelen en zal je huid alleen maar gaan irriteren. Je hebt speciale massage olies maar je kan er ook voor kiezen om een goede amandelolie te gebruiken. Er zitten verschillende vitaminen in amandelolie, waaronder vitamine E. Vitamine E zorgt ervoor dat je huid weer gaat herstellen.

Tip! Grote kans dat je vriendin een gezicht roller in haar badkamer heeft liggen. De gezichtsrollers zijn vaak van jade en heeft twee varianten: de gezichtsroller en de guasha. Beide zijn ontzettend effectief. Leg de gezichtsroller in de koelkast. De gekoelde roller kun je de volgende dag gebruiken. Rol zachtjes onder je ogen voor het gewenste effect. Succes gegarandeerd.