Geld & Carrière

Walid Benmbarek is filmster, kast en runt tegelijkertijd een miljoenenbedrijf

walid-benmbarek-mocro-maffia-ondernemen
Steracteur Walid Benmbarek is veelzijdiger acteur en succesvol ondernemer Foto: @mocromaffiadeserie

Walid Benmbarek ken je waarschijnlijk wel van de bijzonder succesvolle misdaadserie Mocro Maffia. Maar wist je dat hij daarnaast ook nog een hele andere carrière heeft? We zochten voor je uit hoe het zit met de activiteiten en inkomsten van deze veelzijdige acteur.

Al meer dan 20 jaar acteerervaring

Walid Benmbarek werd geboren op 25 januari 1980 in Amsterdam. Zijn ouders komen uit Marokko. Walid heeft inmiddels al ruim 20 jaar acteerervaring. Zijn eerste rol was in 2003 in de Nederlandse film Loverboy. Ook speelde hij een tijdje in de tv-series Goede tijden, slechte tijden en onderweg naar morgen.

Na grote en kleine rollen in Nederlandse speelfilms als Shouf Shouf, Kruistocht in spijkerbroek, Dennis P, Infiltrant en Broeders volgde in 2018 zijn grote doorbraak met de rol van crimineel Adil in de ook internationaal gewaardeerde serie Mocro Maffia.

Ondernemer carrière naast het acteren

Walid Benmbarek studeerde aanvankelijk vliegtuigbouwkunde. Hij maakte de studie niet af, maar besloot te gaan werken. Samen met zijn vader ging hij in dienst bij een afbouwbedrijf. Walid’s carrière bij het bedrijf verliep zo goed, dat hij nu compagnon van het bedrijf is. De man die ooit zijn baas was beschouwt hij nu als familie, zo omschrijft Walid in een interview met het Algemeen Dagblad. Het gaat om het bedrijf Dibostuc.

In de begintijd van zijn acteerwerk was dat soms flink aanpoten. Zo vertelt hij in het interview: “In 2006 speelde ik in Goede tijden slechte tijden. Werkte ik eerst wanden en plafonds af voor een bouwbedrijf om de hoek bij de studio, friste me op in het toilet, en dook de set op.”

Veel tijd in de sportschool

Walid is dus bepaald geen stilzitter. Naast veel en hard werken brengt hij ook veel tijd door in de sportschool. Dat resulteerde in een fotoshoot voor het tijdschrift Men’s Health. Samen met zijn collega acteur Nasrdin Dchar verscheen hij zeer afgetraind op de cover en op de binnenpagina’s van het blad. In het tijdschrift meldt Benmbarek dat daar zo’n 12 keer per week trainen aan ten grondslag ligt.

Salaris en vermogen van Walid Benmbarek

Specifieke details over het salaris en vermogen van Benmbarek zijn niet openbaar beschikbaar. Maar gezien zijn succesvolle carrière in de Nederlandse tv- en filmindustrie en in de afbouw durven we wel aan te nemen dat hij financieel welgesteld is.

Dat blijkt wel uit de auto die Walid in juni 2021 kocht, een prachtige, witte Porsche Panamera. Een auto met een geschatte waarde van rond de € 150.000. Een mooie beloning voor zichzelf, van de hardwerkende en inspirerende acteur en ondernemer.