Wheels

Dit is het peperdure wagenpark van Manchester City-topscorer Erling Haaland

wagenpark erling haaland
Foto: Instagram @erling.haaland

Erling Haaland verzamelt niet alleen doelpunten, zijn autocollectie is ook goud waard. De Noorse spits heeft een immens vermogen, dus heeft hij de financiële middelen om de meest exclusieve bolides aan te schaffen. Deze voetballende reus heeft een voorliefde voor auto’s, en heeft op 22-jarige leeftijd al een jaloersmakend wagenpark in zijn bezit. We hebben zijn peperdure auto’s op een rijtje gezet.

Exclusieve autocollectie van Erling Haaland

Erling Haaland wordt nu al de beste voetballer van zijn generatie genoemd, en dat is niet zonder reden. De spits van Manchester City is zeer gedreven, en is de absolute top scorer van de Engelse club. Dankzij zijn scorende vermogen (zijn statistieken liegen er niet om), verdient de boomlange voetballer een riant salaris, en daar koopt hij zo nu en dan graag een nieuwe exclusieve auto voor zijn collectie bij.

Zeker is dat Erling Haaland in stijl naar de trainingen op het voetbalveld van Manchester City rijdt, want hij kan dagelijks kiezen tussen meerdere auto’s uit zijn collectie. De waarde van zijn wagenpark tikt bijna een miljoen euro aan, en het ziet ernaar uit dat hij nog lang niet klaar is met verzamelen. De onderstaande bolides hebben een prijskaartje waar de meeste mensen van kunnen dromen, maar de Noorse goalgetter kan het zonder problemen op tafel leggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

1. Rolls Royce Cullinan

De Royce Rolls Cullinan is de duurste auto uit zijn collectie, en kost maar liefst 340.000 euro. Hij gebruikt deze imposante wagen om naar zijn trainingen te rijden. Of hij er ook mee naar de slager gaat om zijn dieet van lever en koeienhart op te halen is niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLLS-ROYCE CULLINAN (@cullinanclub)

2. Audi RS 6 Avant

Toen Erling Haaland nog voor Borussia Dortmund speelde en in Duitsland woonde, ontwikkelde hij een liefde voor Audi. Het zal zonder twijfel de snelheid zijn dat hem interesseerde, want daar houdt de Noorse spits wel van. Deze auto kost 136.000 euro, maar daar hoeft hij niet sneller voor te rennen.

3. Range Rover Sport

Welke miljonair heeft geen Range Rover in de garage staan? Erling Haaland heeft een imposant uiterlijk, en daar hoort een imposante auto bij. De Range Rover Sport is een populaire bolide onder voetballers, en ze betalen daar gemiddeld een prijs van 136.000 euro voor. De spits van Manchester City heeft dus ook een exemplaar.

4. Mercedes-AMG GLE Coupe

Als Erling in een nog extreem sportieve bui is dan stapt hij in zijn Mercedes-AMG GLE Coupe als hij naar zijn trainingen gaat. Het prijskaartje van deze auto ligt op 102.000 euro, maar dat zal voor de voetballer geen probleem zijn, want hij krijgt wekelijks het viervoudige van dit bedrag op zijn bankrekening bijgeschreven.