Geld & Carrière

Dit is waarom Patek Philippe horloges zó duur zijn

patek philippe

Patek Philippe is een van de beste merken in de horloge-industrie. Maar niet alleen dat – ook is het luxueuze merk een van ’s werelds meest geliefde horlogemerken, naast Rolex en Audemars Piguet. Dit komt door zowel de rijke geschiedenis van het merk als de technische kwaliteit.

Patek Philippe is ultiem luxe horloge

Over de afgelopen jaren heeft de jongere doelgroep Patek Philippe voor zichzelf ontdekt. Het merk straalt rijkdom uit, en vertegenwoordigt het luxe horloge. Dus wat doe je als je jong bent en teveel geld hebt? Dan koop je een Patek Philippe horloge.

Kijk bijvoorbeeld naar alle beroemdheden die een Patek Philippe-horloge om hun pols hebben. Patek Philippe horloges hebben echter een hoog prijskaartje. Als ultieme luxe horloge zijn ze ongelooflijk duur. Dit roept de vraag op: zijn ze het geld waard? Laten we eens kijken waarom hun horloges duurder zijn dan die van veel andere merken. Je kan luxe horloges natuurlijk ook kopen als investering voor de lange termijn.

patek philippe

Meer vraag dan aanbod

Een van de belangrijkste redenen van de hoge prijs van een gemiddeld Patek horloge is omdat de vraag gewoonweg veel groter is dan het aanbod, wat betekent dat de marktprijzen de afgelopen jaren drastisch zijn gestegen. Laten we meer te weten komen over de prijsstelling van het merk en hoe deze tot stand komt.

Patek Philippe-modellen bestrijken een enorm prijsbereik en hebben prijzen die variëren van iets minder dan $ 20.000 tot meer dan $ 1,5 miljoen. Met een adviesprijs van $ 18.940 is de roestvrijstalen Aquanaut 5167A een stuk duurder dan bijvoorbeeld het instapmodel 41 mm Oyster Perpetual van Rolex.

patek philippe

Waarom is Patek Philippe zo duur?

Maar de vraag en het aanbod is niet het enige. Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid maatwerk die in elk horloge gestoken wordt. Zo is Rolex afhankelijk van machines die hun horloges produceren, terwijl Patek de meeste uurwerken volledig met de hand maakt.

Elke Patek Philippe is een kunstwerk dat wordt gekenmerkt door grote technische kennis en vernuft, een ongelooflijk detailniveau in combinatie met een ongeëvenaarde afwerking en vakwerk. En deze factoren zijn de redenen waarin Patek zich onderscheidt van de concurrentie.

patek philippe

Is Patek Philippe het geld waard?

Op deze vraag kan ieder voor zichzelf antwoord geven. Met alle bovenstaande informatie in gedachten is het niet gek waarom Patek duurder is dan de meeste van hun concurrenten. Het is een speciaal klokwerk dat een leven lang meegaat. Het is nu alleen nog de vraag of je het geld van een auto/huis wil uitgeven aan een horloge. Investeren in Lees ook eens één van deze artikelen: