Dit is waarom je s'nachts beter geen ondergoed kunt dragen
Life

Dit is waarom je ’s nachts beter geen ondergoed kunt dragen

Lekker om s’avonds in je boxer het bed in te stappen, maar eigenlijk is dat helemaal niet het beste idee. Volgens de deskundige mening van artsen kan het namelijk slecht voor je zijn om met ondergoed aan te slapen.

Wat is er mis met slapen in ondergoed?

Als artsen afraden om met ondergoed aan te slapen zal er wel iets mee aan de hand zijn. Ondergoed houdt warmte en vocht vast. Daardoor kan de boel niet meer zo goed ademen, wat de kans geeft aan bacteriën en schimmels om zich te ontwikkelen. Door ondergoed in bed te dragen creëer je als het ware een fijn groeiklimaat voor ze.

In je slaap zweet je meer dan je misschien bij stilstaat. Lig je in je boxer, dan kunnen die vocht en warmte nergens heen. Je geeft dan de gelegenheid aan een broeierige situatie.

Slapen met ondergoed aan kan zelfs invloed hebben op de kwaliteit van het sperma. Een goede temperatuurbalans is daar namelijk belangrijk voor, en als het te broeierig wordt kunnen je testikels te warm worden. Niet comfortabel en niet ideaal voor de kwaliteit van het zaad.

Wat je wél gerust kan doen in plaats van slapen met ondergoed

waarom je beter niet in ondergoed kan slapen 's nachts

Je kan in je adamskostuum gaan slapen, maar hoeft ook niet iedereen fijn te vinden. Een oplossing is ondergoed van een stof die goed ademt, zoals katoen of bamboevezel. Het ondergoed van Yourbamboobasics.com is gemaakt van bamboevezel en heeft daardoor ademende en vocht absorberende eigenschappen. Voor een gevoelige huid is het ook handig dat de stof van dit ondergoed hypoallergeen is.

In wijd ondergoed slapen kan ook een chille keuze zijn. Doordat het los zit kan alles lekker luchten, terwijl je nog wel wat aan hebt. De mogelijkheid tot vocht- en warmteophoping is daarmee ook geminimaliseerd.

Ten slotte is hygiëne en onderhoud altijd een puntje. Door de boel dagelijks schoon te houden voorkom je ook een hoop potentiële problemen. Ook in het geval van met of zonder ondergoed slapen is dat van toepassing. Vooral als je merkt dat je s’nachts meer zweet is hygiëne meer dan het halve werk. Met een wasbeurt en een schoon paar ben je al een aardig eind.