Film & Serie

Waarom elke crypto-fanaat de Netflix-serie StartUp moet zien

startup, netflix, serie

Nog niet gehoord van StartUp en GenCoin? Dan heb je geluk en kun je keihard gaan bingen. Deze Netflix-serie is namelijk echt een verborgen pareltje. Het geeft een mooi inkijkje in de schimmige en interessante wereld van een cryptovaluta-startup. Een must-see voor iedereen met Bitcoin, Ethereum of andere coins.

Netflix StartUp

Sinds Bitcoin en Ethereum weer flink in de lift zitten praten steeds meer mensen over deze serie. De serie staat al een aantal jaar online maar is in 2021 weer relevanter en populairder dan ooit. Het geeft namelijk een uniek beeld van de cryptovaluta-wereld. In StartUp volg je technerd Izzy Morales. Dit genie doet er alles aan om GenCoin, haar eigen ontwikkelde cryptomunt, tot het betaalmiddel van de toekomst te maken.

Maar dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje. Wanneer ze met een jonge bankier, Nick Talman, in contact komt die makkelijk 2 miljoen dollar kan witwassen lijkt het in eerste instantie een goed plan. Tot ze beseffen dat het geld afkomstig is van één van de meest gewelddadige gangsters van Miami. De problemen en entertainment stapelt zich hiermee op en dat houden ze vier seizoen vol.

startup, netflix, review, recensie

Kijkwaardige serie

Als je van actie, crypto, gangsters en bingewatchen houdt dan is dit jouw serie. Het heeft wellicht niet de allerbeste dialogen of de beste plottwists, het kijkt wel heerlijk weg. Alle vier de seizoenen staan nu op Netflix. Vooral de eerste twee seizoenen hebben wij in een ruk uitgekeken.

Ook de cast is goed gevonden. Met Adam Brody als Nick Talman, Otmara Marrero als de knappe Izzy en Edi Gathegi als de Haïtiaanse gangster Ronnie. Opvallend is de rol van Martin Freeman. Hij speelde in een vorig leven de geweldige rol van Bilbo Baggins in Lord of The Rings. Om hem nu als (corrupte) FBI-agent te zien rondrennen is een kwestie van wennen. Bekijk hieronder de trailer van seizoen 1: