Geld & Carrière

Nostalgie: dit bedrag betalen mensen voor jouw oude Nokia 3310

nokia-3310-geld-waard
(Foto: Freepik)

Grote kans dat jij in het verleden een Nokia hebt gehad. Dit merk was revolutionair op het gebied van telefoons, in de tijd dat we nog enkel belden, sms’ten en Snake speelden. Voor veel mensen was dit de eerste telefoon die ze in bezit hadden. De Nokia heeft daarom iets nostalgisch. Als je er nog eentje hebt liggen kun je er ook nog eens lekker aan verdienen.

Het zal je namelijk verbazen, maar tegenwoordig betalen mensen flink wat geld voor een oude Nokia. Ga maar snel naar zolder om te kijken waar jouw oude telefoon ligt. Wij hebben namelijk voor je op een rijtje gezet om welke modellen het gaat en wat ze waard zijn. Kassa!

Iconische mobieltjes van vroeger

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is inmiddels een verlengstuk van ons lichaam en brein geworden. Het is bijna niet voor te stellen dat we ooit onze eerste mobiel aanschaften en dit heel bijzonder vonden. Deze nostalgie is direct de reden dat bepaalde oude modellen nog steeds geld waard (kunnen) zijn.

Uiteraard zijn de meeste oude mobieltjes weinig tot niets waard.  Voor de meeste modellen zul je hooguit een paar tientjes ontvangen. Vaak worden ze ook naar derdewereldlanden gestuurd waar ze gerecycled worden. Dit is natuurlijk een perfecte manier om met oude modellen om te gaan.

Ook de staat van een oude mobiel is essentieel in dit geval. Daarnaast kan de prijs omhoog knallen als je ze nog in een oude doos hebt liggen, alles nog werkt en het scherm intact is. Toch is het een gevalletje: wat een gek ervoor geeft. Wat geeft deze gek voor een oude Nokia? We kijken daarbij vooral naar de legendarische 3310, 8810 en 8800.

nokia-3310-waarde
De Nokia 3310

Waarde van de Nokia 3310

De 3310 van Nokia is bij iedereen bekend. Deze kan je daarom nog steeds geld opleveren, vooral in goede staat. Het model kwam uit in 2000 en is nog steeds populair onder bepaalde mensen. Dit heeft te maken met de trend van retro-producten. Denk aan vinyl en VHS-banden. Wat zo’n VHS-band waard is, lees je hier.

Met een beetje geluk, een goede koper en een juiste staat van jouw 3310 kun je er zeker er € 200 voor krijgen. De kans dat de 3310 nog populairder zal worden is in onze ogen groot. Hoe verder in de tijd we gaan, hoe nostalgischer mensen zullen kijken naar dit iconische telefoontje.

nokia-8810-waarde
De Nokia 8810

De 8810 en 8800

Twee andere bekende modellen zijn de 8810 en de 8800. We kijken ten eerste naar de Nokia 8810. Deze komt uit 1996 en was vanwege de schuifdeksel revolutionair. Het was een telefoon die razend populair was onder zakenmannen (en vrouwen). Dit was een teken van status. In de juiste staat krijg je er tegenwoordig maar liefst € 3.000,- voor.

Ook de 8800 is veel geld waard. Een tijd geleden was dit model duizenden euro’s waard. Momenteel is er weinig over prijs te zeggen, het gaat op en neer. Als je in het bezit bent van deze telefoon kun je zeker op zoek gaan naar een verzamelaar. De kans is groot dat je er ook zo’n € 3.000,-  voor zult krijgen.

Goud geld voor de eerste iPhone

De allereerste iPhone kwam uit in 2007 en veranderde de wereld. Geen reden dat dit ook een collectors item is geworden. Als je deze nog in de juiste verpakking hebt liggen kun je er ook nog gemakkelijk € 500,- voor krijgen. Het kan dus zeker geen kwaad om even jouw zolder na te lopen. Kijk dan direct of je er deze Suske & Wiske hebt liggen.