Style

’s Werelds duurste vuilniszak uitgebracht door modehuis Balenciaga

s Werelds duurste vuilniszak uitgebracht door modehuis Balenciaga

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan een te dure aankoop waar we achteraf spijt van hebben. Voor sommigen gaat dit bijvoorbeeld over een nieuw paar sneakers, of een dure designertas. Toch weten we niet zeker of we ons geld zouden uitgeven aan iets wat je normaliter gebruikt om het vuilnis mee buiten te zetten.

Vuilniszak – door Balenciaga

Maar daar zijn de designers van Balenciaga het absoluut niet mee eens. Het Spaanse modehuis heeft namelijk de duurste vuilniszak ter wereld gelanceerd. Ja, je leest het goed. De torenhoge inflatie en de aankomende financiële crisis maakt helemaal niet uit voor het Spaanse modehuis.

Het is op z’n zachts gezegd pijnlijk om te zien dat er mensen bestaan die bereidt zijn om €1.750,- te betalen voor een vuilniszak gehuld in koeienhuid. Onlangs kwam het modemerk al in het nieuws nadat ze sneakers lanceerden die eruit zagen alsof ze net uit de vuilniszak komen.

balenciaga trash pouch

s Werelds duurste vuilniszak uitgebracht door modehuis Balenciaga 02

Trash Pouch

En daarmee is het cirkeltje rond. Het product werd in maart van dit jaar voor het eerst onthuld, met modellen die over de catwalk liepen met hun glimmende ‘Trash Pouch’. Het ergste van het hele verhaal? Het modehuis besloot nog een boodschap van solidariteit met Oekraïense families te brengen.

Wij geloven zomaar dat de mensen die door de hartverscheurende oorlog getroffen zijn wel betere manieren kunnen bedenken om €1.750 uit te geven. De afschuwelijke tassen zijn de creatie van creatief directeur Demna Gvasalia, die de schaamte totaal voorbij lijkt te zijn.

s Werelds duurste vuilniszak uitgebracht door modehuis Balenciaga 1

s Werelds duurste vuilniszak uitgebracht door modehuis Balenciaga 03

Hij zei hierover in een gesprek met de Independent: “Ik kon geen kans missen om de duurste vuilniszak ter wereld te maken, want wie houdt er niet van een modeschandaal? Ze zijn gemaakt van kalfsleer en worden aangeboden in zwarte, blauwe, gele en witte kleurstellingen. Het logo van Balenciaga is subtiel op de voorkant gedrukt.”